СуспільствоТема дня

Безкоштовна заміна суглобів: програма діє і в лікарні Корабельного району

З бюджету міста виділяють кошти на придбання ендопротезів

Цей материал також доступний

У Миколаєві повертають до повноцінного життя людей із тяжкими захворюваннями або пошкодженнями суглобів, для них у рамках цільової програми з бюджету міста виділяють кошти на придбання ендопротезів, повідомляє пресслужба міської ради.

“Ендопротезування є єдиним радикальним методом лікування переломів та деформуючих артрозів, який дає можливість пацієнтам знову ходити. Заміну суглобів здійснюють безкоштовно. Роблять це у лікарнях №3 та №5 (розташована у Корабельному районі – прим.), а також в ЛШМД. Протягом 2023 року вже провели понад 40 таких операцій”, – йдеться у повідомленні.

Наприклад, у лікарні №5 тільки протягом грудня замінили суглоби 9 пацієнтам. Як розповів завідувач відділення травматології та ортопедії Олександр Марусан, операції проводяться згідно із загальноміською чергою.

“У грудні лікарня отримала 32 ендопротези тазостегнового та колінного суглобів, придбані за кошти міського бюджету. Їх встановлюють мешканцям міста в порядку черги. На даний час нами вже прооперовано 9 пацієнтів. Чотирьом замінили колінні суглоби, п’ятьом – тазостегнові”, – зазначив Олександр Марусан.

Після операцій пацієнти досить швидко повертаються до повноцінного життя.

Нагадаємо: щоб стати у чергу на безкоштовну заміну тазостегнового або колінного суглоба, миколаївцям необхідно звернутись до сімейного лікаря, який після первинного огляду дасть направлення на обстеження до лікаря-травматолога. Лікарня викликає пацієнтів згідно з чергою.

Ми повідомляли: нещодавно за міський кошт для лікарні №5 придбали рентгенівський комплекс останнього покоління – С-арку. Він дозволяє отримувати знімки високої якості. Це дуже важливо для проведення діагностики та операцій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button