Суспільство

В багатостраждальному парку Корабельного району висадять 50 лип

Всього місту Миколаєву подарували 100 липових саджанців

Цей материал також доступний

Миколаєву подарували 100 саджанців липи. Зелені насадження місту безкоштовно передало та доставило державне підприємство «Ліси України», – повідомила пресслужба міської ради 1 грудня 2023 року.

Задля покращення санітарного стану та естетичного вигляду проспекту Центрального на бульварній частині висадили 50 молодих лип. Роботи виконали фахівці «Миколаївських парків». Інші 50 саджанців планують висадити найближчим часом в парку «Богоявленському», що в Корабельному районі.

Нагадаємо, ми писали:
«Перлина» Корабельного – багатостраждальний парк “Богоявленський”

“Ці подаровані липи підсаджуються під старі дерева: для того, щоб, коли вони приживуться, можна було знести старі дерева без шкоди для загального вигляду міста та екології. Це дуже гарна практика. Окрема подяка нашому комунальному підприємству «Миколаївські парки» за те, що вони у таку погоду беруть лопати в руки та роблять для Миколаєва гарне екологічне майбутнє”, – прокоментував подію перший заступник міського голови Віталій Луков.

До речі, для самих саджанців така погода є дуже гарною та сприятливою для швидкого укорінення. У планах «Миколаївських парків» всю бульварну частину проспекту Центрального виконати в одному стилі та поступово змінювати старі дерева на липи.

“Весь посадковий матеріал у нас з грудками землі, що дозволяє проводити його висадку в даний період часу. Для більш естетичного вигляду та за вимогами технологічного процесу вся бульварна частина проспекту Центрального має бути в одному ансамблі. Тобто дерева мають бути одного породного складу – у нас це липи. Вони себе тут дуже добре почувають. Ми бачимо: після того, як прибрали тополі, липи почали краще розвиватися”, – розповіла начальниця відділу садово-паркового господарства КП «Миколаївські парки» Тетяна Скибицька.

Фахівчиня додала, якщо підприємству і надалі постачатимуть посадковий матеріал такої якості, вони планують поступово оновлювати зелені насадження на кожному кварталі проспекту, висаджувати живу огорожу та встановлювати малі архітектурні форми, більш привабливі та комфортні для містян.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button