СтаттіСуспільство

«Перлина» Корабельного - багатостраждальний парк "Богоявленський"

Наразі більшість території занедбана

Цей материал також доступний

Є в Корабельному районі міста Миколаєва своєрідне місце сили з давньою історією – парк “Богоявленський”. Korabelov.info зафіксували стан улюбленого місця відпочинку цілих поколінь у вересні 2023 року.

На жаль, за довгі роки свого існування парк багато чого пережив, наразі більшість території занедбана та не цікава місцевій владі для розвитку. Про що можуть казати нескошена трава, занедбаний головний вхід, знищенний фонтан та бездоріжжя.

Лише невелика територія завдяки небайдужості місцевого населення  та його активності в громадських ініціативах виглядає як сучасна зона для відпочинку. Тим не менш, ця перлина Корабельного району манить до себе багатьох місцевих мешканців – кожен знаходить тут собі справу до душі: хто купається, хто спортом займається…

Як і в давні часи, на сьогодні багато людей сюди приходить з ємностями аби набрати джерельну воду. Після того, як почалось повномасштабне вторгнення росії в Україну і Миколаїв залишився без води, ця територія набула ще більшого значення.

Прокоментували ситуацію з парком й наші підписники:

“Там від парку одна тільки назва”, – вважає один.

“Чорна діра для бюджету міста, – пише інший.

“Жах. Дуже часто проходжу там. На жаль, територія, у більшості, занедбана. Хоча, потенційно класне місце для чистого сучасного парку. Діток багато там, хотілося б, щоб і Корабельним районом займалися також”, – Анастасія.

“Так ми туди ходили займатися баскетболом, і там ще стояли статуї. Вже пройшло 55 років”, – згадує Людмила.

“Потенціал парка шикарний, але нема кому цим займатися…”, – пише місцевий мешканець.

“Можна проводити розкопки, як у Дикому Саду чи Ольвії. Так, а які свята проводили, футболи вечорами. Вечірній кінотеатр. Зараз звалище. “Епік” землю родючого шару глиною засинпав. Потрібно відкривати тепер”, – вважає ще один.

Раніше ми писали:

 

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button