ПригодиТема дня

Ексдепутату від Корабельного Єнтіну та його сестрі загрожує 12 років за привласнення гумдопомоги

Національна поліція завершила досудове розслідування

Цей материал також доступний

Національна поліція завершила досудове розслідування відносно ексдепутата Миколаївської міської ради Владислава Єнтіна та його сестри Алли, які провласнили благодійну допомогу.

“Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2022 році 47-річний мешканець обласного центру спільно зі своєю 37-річною сестрою, яка є приватним підприємцем, здійснивши незаконну фінансову операцію, отримали благодійну допомогу від іноземних фондів для ліквідації наслідків обстрілів по Миколаєву та області. Отримані кошти фігуранти повинні були нібито надати місцевим волонтерським організаціям, але кошти легалізували та використали на власний розсуд”, – повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Владислав Єнтін з сестрою
Владислав Єнтін з сестрою (фото з соцмережі)

У серпні 2023 року обом зловмисникам слідчі повідомили про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 201-2 КК України “Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану”, ч. 2 ст. 200 КК України “Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення та ч. 2 ст. 209 КК України «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі”.

Наразі досудове розслідування слідчі завершили та направили обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду по суті.

За скоєне фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Да у нас весь город и страна , кто хоть немного при власти , каждый второй ....... !!!!!!!!!! Этого придурка просто делают [censored] отпущения , а все остальные в городе прям святые , это гуманитарку тырил , а власть деньги людей !!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button