ПригодиТема дня

Єнтіна арештовано судом за привласнення $34 тис. благодійності, але він вийшов під мільйонну заставу

Його підозрюють у шахрайстві з використанням благодійних пожертв

Цей материал також доступний

Жовтневий районний суд вже по новій справі про незаконне використання гуманітарної допомоги призначав ексдепутату Миколаївської міської ради Владиславу Єнтіну міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з заставою. Заставу в 1,073 млн грн внесли в той же день, – про це виданню ПН повідомили співрозмовники у правоохоронних органах.

Мова йде про нове провадження, почате в січні 2023 р. за фактом привласнення благодійних пожертв міжнародного благодійного фонду Fanky Citizens – грошових коштів у сумі 34,2 тис. доларів. Також воно стосується електричних генераторів.

Єнтіну інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.201-2 Кримінального кодексу України («Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги»).

Клопотання про арешт підозрюваного з заставою у розмірі чотири мільйони внесли в Жовтневий райсуд ще наприкінці квітня. Проте захисник Єнтіна оспорював підсудність, але апеляційна інстанція повернула клопотання на розгляд в той же райсуд і у п’ятницю, 26 травня 2023 року, Єнтіну призначили арешт з заставою 1,073 мільйона гривень.

Нагадаємо, що на початку лютого керівник облпрокуратури Казак теж говорив, що ексдепутату загрожує підозра за новими фактами махінацій з гуманітаркою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаєві вручили підозри екс-депутату міськради Владиславу Єнтіну та його посібнику за присвоєння ємностей для питної води, яку передавали як благодійну допомогу для міста . Слідство встановило, що екс-депутат міськради та її спільник привласнили 31 ємність об’ємом 5 тисяч літрів та 12 бочок об’ємом по 1 тисячу літрів. Їхня вартість становить близько 800 тисяч гривень.

Їм повідомлено про підозру за частиною 4 статті 190 («Шахрайство в особливо великих розмірах») та частиною 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України («Використання гуманітарної допомоги у значному розмірі з метою отримання прибутку під час військового стану»).

Нагадаємо, як у Миколаєві 2020 року виконком відмовив у продовженні договору на встановлення кіосків з розливу води фірмі «Парм Інвест», пов’язаної з Єнтіним. Також повідомлялося, що представники фірми хотіли незаконно встановити у мікрорайоні Північний кіоск із розливу води. Компанія «Парм Інвест» зареєстрована у 2017 році у Миколаєві на проспекті Героїв України, 97. Засновником підприємства є Інна Мітенко.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button