Суспільство

Перший сніг: діти в Корабельному радіють, дорослі скаржаться на відсутність опалення

Це перший сніг восени 2023 року

Цей материал також доступний

Вдень у неділю, 19 листопада 2023 року в Миколаєві пішов перший сніг цієї осені. Мешканці Корабельного району знімають природнє явище на відео, діти радіють білим “пластівцям” з неба, а от деяким дорослим – не до радощів: в їхніх багатоповерхівках не працює опалення.

“А батареї холодні по пр. Богоявленському, 340/1“; “В квартирі дикий холод, 13 – 15 градусів”; “Батареї 18.11 години три були ледь теплі, 19.11 – холодні, а платити будемо за повну потужність…”;  “Пр. Корабелов, 6 – також холодні, температура в квартирі 13°”, – пишуть місцеві мешканці в соцмережах.

Нагадуємо: «Миколаївоблтеплоенерго» ще вчора повідомило, що в Корабельному районі теплоносій подано до всіх житлових будинків. Тож у разі відсутності теплопостачання – звертайтеся до свого ЖЕКу, ОСББ, керуючої компанії”, – зазначають на підприємстві.

Що робити у випадках, коли тепло не подається в житло або температура не відповідає нормам:

Якщо прогріваються лише окремі стояки у квартирі:

Варто звертатися до керуючої компанії, ЖЕКу, ОСББ. Вони мають видалити повітря із системи, за необхідністю – перезапустити окремі стояки.

Якщо стояки прогріваються, а опалювальні прилади (батареї) – ні:

Власник приміщення сам відповідає за технічну справність опалювальних приладів, що знаходяться у його власності (має прочищати, готувати до опалювального періоду, за можливості – видаляти повітря при підключенні).

Якщо температура повітря в приміщенні нижче +18°С з настанням опалювального періоду:

Перевірити стан утеплення вікон, дверей у квартирі. Пересвідчитись, що не має місце прикриття засувок на вузлі. Залишити заявку в обслуговуючій компанії або ОСББ (персонал має перевірити стан теплового вузла, його параметри, запірну арматуру на стояках)

Якщо після всіх перелічених заходів температура не підвищилась – звернутись до служби теплових мереж підприємства за телефоном: 46 51 29.

Інспектор спільно з керуючою компанією чи ОСББ проведе обстеження системи, надасть припис.

В ОКП нагадують, що втручання в систему теплопостачання загрожує власникам житлових помешкань розбалансуванням гідравлічного режиму та холодом у квартирах.

У разі виникнення питань звертайтеся на «гарячу лінію» підприємства:

050 421 49 58 (графік роботи: ПН-ЧТ: 08:00 – 17:00, ПТ: 08:00 – 16:00 (обідня перерва з 12:00 до 12:45)

Якщо ви стали свідком аварійної ситуації на теплових мережах, телефонуйте до аварійно-диспетчерської служби підприємства: 44 25 77, 095 822 11 66 (цілодобово).

Раніше повідомлялося:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button