Пригоди

ЗСУ контролюють на лівобережжі Херсонщини вже близько 10 квадратних кілометрів

Українські воїни просуваються

Цей материал також доступний

Українські сили відбили плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області. ЗСУ 17 листопада 2023 року продовжили наземні операції на лівому березі Херсонської області. Наразі бої тривають біля населених пунктів Пойма, Піщанівка та Кринки. Про це повідомляють американські аналітики у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, російський блогер заявив, що наші війська контролюють 10 квадратних кілометрів території поблизу Кринків станом на 16 листопада.

Його колега стверджував, що окупанти вели бої на виснаження поблизу Кринків. Російські мілблогери 17 листопада писали, що загарбники відбили кілька спроб невеликих українських переправ через річку вздовж лінії Пойма-Кринки і що українські сили важко перекидають техніку та людей на українські позиції на східному березі.

У Генштабі України заявили, що одним із головних оперативних завдань сухопутних операцій України на східному березі є недопущення обстрілу російськими військами мирного населення України на західному березі Херсонської області, зокрема в районі Херсона.

Також у Генштабі повідомили, що українські сили на східному березі ведуть диверсійні дії, рейди та розвідку, зокрема ведуть спостереження за російськими позиціями для отримання розвідувальних даних про російське матеріально-технічне забезпечення та концентрацію боєприпасів.

Військовий оглядач групи Інформаційний спротив Костянтин Машовець зазначив, що найближча ціль Сил оборони України – перерізання траси Олешки – Нова Каховка (дорога Т2206), відстань до якої становить 5-7 км.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button