Пригоди

У Миколаєві навідник повідомляв окупантам для атак координати шкіл та лікарень

Ним виявився 33-річний місцевий мешканець

Цей материал також доступний

Слідчий суддя Центрального районного суду міста Миколаєва розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу 33-річному місцевому жителю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Він повідомляв ворогові координати військових та цивільних об’єктів, які, за на його думку, могли використовуватися ЗСУ, передає пресслужба суду.

Згідно з матеріалами клопотання, чоловік у жовтні 2023 року почав за допомогою месенджера «Telegram» листування з представником рф та погодився на пропозицію надавати відомості про місця дислокації на території Миколаєва підрозділів ЗС України.

Надалі він неодноразово надсилав зазначеній особі посилання на графічні координати місць, де, на його думку, знаходяться підрозділи ЗСУ або які можуть використовуватись за військовим призначенням.

Серед цих об’єктів – навчальні та медичні заклади та гуртожиток.

У судовому засіданні підозрюваний визнав свою провину, проте причин протиправної діяльності не пояснив. Просив суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, посилаючись на проблеми зі здоров’ям.

Захисник підтримав позицію свого клієнта.

Дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов висновку про обґрунтованість підозри, що підтверджується наявними у справі доказами та власними поясненнями підозрюваного.

Крім цього, суд дійшов висновку про існування зазначених у клопотанні ризиків, тому слідчий суддя Іван Дірко ухвалив рішення щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button