Пригоди

Кримінальник з Миколаївщини отримав 15 років тюрми за те, що вивів колони окупантів до Києва

Колаборант працював на фсб

Цей материал також доступний

Вирок в 15 років тюрми отримав російський агент, який на початку повномасштабного вторгнення провів 128 одиниць ворожої техніки із Сумської області до околиць Києва, про що повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Колаборант працював на фсб. У перші дні повномасштабного вторгнення росії він із Сумської області «провів» техніку окупантів на власному авто. Ця бойова техніка входила до складу «передових» підрозділів окупаційних угруповань рф, які отримали завдання штурмувати столицю. Дана колона ворожих військ була знищена українськими захисниками.

При цьому сам російський агент після «супроводу» окупантів повернувся на Сумщину, де продовжив працювати на фсб навіть після звільнення регіону. За вказівкою російської спецслужби він збирав розвіддані про дислокацію та наявне озброєння Сил оборони на території області. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у результаті спецоперації у серпні 2022 року.

Засудженого російська спецслужба завербувала напередодні повномасштабного вторгнення рф. Серед основних його завдань було забезпечення «навігації» військових колон агресора по найкоротших шляхах до Києва.

Як повідомляє Слідство.Інфо, засудженим виявився 38-річний уродженець міста Первомайськ на Миколаївщині Геннадій Попсуй. Журналісти ідентифікували колаборанта і встановили його причетність до кримінальних кіл.

За допомогою оприлюдненого силовиками відео журналісти встановили точне місце, де зрадник на сріблястому позашляховику BMW супроводжував російську техніку. Йдеться про 40-тисячне місто Ромни на Сумщині. У місцевих спільнотах люди повідомляли, що помічали цей позашляховик у супроводі російських колон. Сріблясту BMW люди бачили на кількох напрямках.

Власником сріблястого BMW 2016 року випуску виявився Геннадій Попсуй. Він вже неодноразово мав проблеми із законом. 11 років тому Попсуя засудили за побиття, або ж «умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Ще раніше Попсуй був засуджений за «незаконне поводження зі зброєю».

У спеціальному мобільному додатку, який відображає, як абонент записаний у телефонній книзі інших людей, Попсуй вказаний як «Гена Вышыбало», «Гена бандит», «Первомай Гена братва», «Гена Первомайск Смотрящий», «Гена Решала Скала», “Гена от Наума Игоря”. Ймовірно, що Попсуй якимось чином був пов’язаний із Ігорем Науменком – авторитетним миколаївським бізнесменом, який має відношення до кримінальних кіл. За словами активістки Катерини Капустіної, Попсуй з’явився в Ромнах у 2021 році і почав налагоджувати зв’язки з місцевим криміналітетом.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Он еще в 2014м на николаевском майдану при сносе памятника Ленину координировал нападение на людей. Почему тогда его не посадили? Страна непуганых [censored]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button