ПригодиТема дня

Викрала в "АТБ" лососеву ікру та сьомгу: мешканка Корабельного району отримала 1,5 роки умовно

Загалом вона отримала 5 років ув'язнення з іспитовим терміном

Цей материал також доступний

Корабельний районний суд міста Миколаєва завершив розгляд справи відносно непрацюючої Олени А., яка здійснювала крадіжки продуктів у магазинах «АТБ». Відповідний вирок суду оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як йдеться у вироку, 31.07.2023 року у період часу з 12:08 до 12:23, знаходячись в приміщенні супермаркету «Продукти-415» ТОВ «АТБ-МАРКЕТ», що розташований за адресою: м. Миколаїв, пр. Богоявленський, 342/5, впевнившись, що за її діями ніхто не спостерігає, жінка таємно викрала з полиць вказаного магазину ікру, масою 100 г, «Рибкоппродукт» лососеву Зернисту гарбуші з/б в кількості 1 шт. вартістю 251 грн. 51 коп.; сьомгу, масою 80г, «Своя лінія» слабосолону скибочками без шкірки, 1 гатунку, вак/упак, в кількості 1 шт. вартістю 96 грн. 32 коп.; шоколад, масою 150 г., «Корона Максфан» мармелад зі смаком вишні, шипучі кульки, вибухова карамель, «пряна вишня», молочний шоколад, м/уп, в кількості 1 шт., вартістю 66 грн 84 коп. З викраденим майном з місця вчинення кримінального правопорушення зникла, розпорядившись ним на власний розсуд, чим заподіяла ТОВ «АТБ-МАРКЕТ» майнову шкоду на загальну суму 414 грн. 67 коп.

Вона же, повторно, 03.08.2023 року в період часу з 10:22 до 10:30 хв., перебуваючи в приміщенні магазину «Продукти 1162» ТОВ «АТБ-МАРКЕТ» за адресою: м. Миколаїв, пр. Богоявленський, 312а/1, викрала: ікру, масою 100 г, «Рибкоппродукт» лососеву Зернисту гарбуші з/б в кількості 1 шт., вартістю 251 грн. 51 коп. та сьомгу, масою 180 гр., «Своя лінія» слабосолону, 1-го гатунку, вак/упак, в кількості 1 шт., вартістю 130 грн. 42 коп., поклавши їх до свого пакету у продуктовому візку та направилась до виходу з приміщення магазину, не розрахувавшись за вказаний товар. Однак довести свій злочинний умисел до кінця не змогла з причин, що не залежали від її волі, оскільки при виході з торгівельної зали, була зупинена працівниками охорони вищевказаного магазину.

Обвинувачена вину визнала повністю, у вчиненому розкаялася, в судовому засіданні не оспорювала обставин таємного викрадення нею 31.07.2023 року з приміщення супермаркету ікри лососевої, сьомги слабосолоної та шоколаду, а також обставин вчинення нею 03.08.2023 року замаху на таємне викрадення ікри лососевої та сьомги слабосолоної, коли з викраденим майном вона була затримана при виході з торгівельної зали працівниками охорони вищевказаного магазину.

«Про вчинене їй дуже прикро, вона щиро кається, зобов’язується, що такого більше не повториться», – йдеться у вироку.

За таких обставин, суд дійшов висновку про доведеність вини у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану та у закінченому замаху на крадіжку, вчинену повторно в умовах воєнного стану.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченої, суд враховує повне визнання вини, щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю злочину та повне відшкодування шкоди шляхом придбання викрадених продуктів харчування та повернення їх ТОВ «АТБ-МАРКЕТ».

Також суд врахував, що обвинувачена раніше не була судимою, виключно позитивно характеризується за місцем мешкання, на обліках у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, має повну родину, постійне місце мешкання і реєстрації у місці Миколаєві та стійкі соціальні зв`язки.

У підсумку суд остаточно засудив жінку на 5 років позбавлення волі умовно, встановивши іспитовий строк у один рік та шість місяців, а також зобов’язав обвинувачену періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button