Суспільство

Бюджет Миколаєва перевиконується на ₴800 мільйонів, – Сєнкевич

Бюджет міста значною мірою наповнюється і за рахунок ПДФО із доходів військових

Цей материал також доступний

Бюджет міста Миколаєва на 2023 рік перевиконується приблизно на 800 мільйонів гривень, про це в інтерв’ю «Укрінформу» сказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

“На сьогодні вже зрозуміло, що бюджет нашої громади перевиконується приблизно на 800 мільйонів гривень. Така позитивна динаміка спостерігається за рахунок збільшення надходжень податків із зарплат. Це означає, що до міста поступово повертається малий бізнес”, – сказав мер.

Також, за його словами, сьогодні бюджет міста значною мірою наповнюється і за рахунок ПДФО із доходів військових. Тому Миколаїв також підтримує військовослужбовців.

З початку повномасштабної війни Миколаїв надав допомоги ЗСУ на понад 600 мільйонів гривень.

“Вважаю, що у цьому плані Миколаїв виглядає краще багатьох міст. Ми вирішили, що не купуватимемо для військових частин обладнання, техніку чи амуніцію. Натомість виділяємо кошти, а вони купують те, що їм потрібно.

У нас також є хороша міська програма придбання квартир військовим. На неї виділили 200 мільйонів гривень. Ми розділили між військовими частинами виділені на цей напрямок кошти пропорційно до того, скільки вони платять ПДФО. Все по-чесному і відкрито. Так, можливо, десь можна було б і більше допомагати армії, зараз почали звертатися й інші частини, які не входять до Миколаївського гарнізону”, – каже Сєнкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button