Суспільство

Жителі Галицинівської громади отримали гуманітарну допомогу

Це набори із побутовою хімією та продуктами

Цей материал також доступний

Миколаївські та чеські волонтери передали 120 коробок із побутовою хімією та продуктовими наборами жителям Галицинівської громади, про що “Суспільному” розповіла волонтерка Міла Юрченко. За словами волонтерки, підготували та доставили допомогу три волонтерські організації у співпраці — “Let’s do it Ukraine SOS”, “Волонтери ЮА” та “Коридор УА”.

“Тут люди живуть на дачах. Вони проживають тут постійно. Сюди мало хто возить допомогу. Вони потребують, звернулись до нас з таким проханням. Ми вирішили надати допомогу. У пакеті продуктовий набір, там все необхідне: крупи, консерва, тушонка, печиво, супи. Коробка — це засоби гігієни. Це сімейний набір, він розрахований на три-чотири людини”, — зазначає Міла Юрченко.

“Хочемо налагодити співпрацю з місцевими волонтерами. Будемо намагатись допомогти віддаленим селам, адже найчастіше допомога доходить до населених пунктів вздовж трас. Якщо вдасться це систематизувати на Миколаївщині, то далі просуватимемось на Херсон та Херсонщину”, — розповів організації “Коридор УА” Ян (Чеська Республіка).

“Вперше вони привезли воду. Оскільки із транспортом були проблеми, мій транспорт зламався, хлопці просто безкоштовно привезли і залишили мені бус. З того часу почалась наша співпраця”, — розповів волонтер Іван Лутков.

Допомогу отримала пенсіонерка Світлана. Жінка говорить, що продукти, які привозять волонтери, допомагають заощадити гроші, вони зараз дуже потрібні для відновлення пошкодженого обстрілами будинку.

“З продуктами, я не гнівитиму Бога, не можна сказати, що ми зовсім голодаємо, а от як зруйнований будинок, то… У нас було 4 квітня торік зруйновано будинок, то завдяки напевно кредитам відбудовуємо, бо то єдине помешкання, яке у нас є”, — сказала Світлана.

За кілька годин під запис і з документами волонтери роздали 120 наборів гуманітарної допомоги.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button