Суспільство

З бюджету Миколаєва йтимуть кошти на техобстеження зруйнованих ворогом квартир і приватних будинків

Права жителів приватного сектору урівняли з правами мешканців квартир

Цей материал також доступний

Депутати Миколаївської міської ради на сесії, яка відбулася 7 вересня 2023 року, внесли зміни до програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства на 2020-2024 роки, щоб можна було, зокрема, спрямувати кошти з бюджету міста на технічне обстеження і приватних будинків, які постраждали від війни (таке обстеження необхідне, щоб люди могли отримати компенсації на відновлення чи придбання житла, і раніше кошти в Миколаєві виділялися тільки на обстеження багатоквартирних будинків).

Зміни стосуються виділення коштів:

  • на обстеження приватної забудови, яке замовлятимуть адміністрації районів.
  • продовження обстеження департаментом ЖКГ багатоквартирного житлового фонду.

Таким чином міськрада урівняла права жителів приватного сектору, чиє майно зазнало пошкоджень, з власниками квартир.

Доповідачем по даному питанню був директор департаменту ЖКГ Миколаївської міськради Дмитро Бездольний:

“Це питання стосується виділення коштів на технічне обстеження житлових будинків, воно складається з двох направлень: це направлення на адміністрації районів, тобто на обстеження приватних забудов, цьому направленню в нас приділялось небагато уваги. Саме це віконце треба зараз закрити. Тобто щоб адміністрації могли замовляти такі обстеження. Люди будуть звертатись, і потім можна буде приймати рішення, що саме можна робити з цими будинками: або відновлювати, або людина потребує взагалі якісь компенсації і в заміні житла.

І також додатково 2,5 мільйона грн – на департамент ЖКГ для обстеження багатоповерхової забудови. Чому відбувається коригування? Тому що нажаль війна ще не закінчилась, і в нас періодично ще йдуть “прильоти”, і останній – це на вулиці Адміральскій, що дадоло всім і роботи, і горя”, – пояснив він.

“…У нас за цією програмою, за якою ми допомагаємо проводити технічні обстеження (там, квартир і т.д. зруйнованих), зовсім не було питань, як допомогти, урівняти жителів приватного сектору, які мають руйнування по всьому місту. А власне така робота потрібна, людям потрібна допомога, тому що в деяких немає цих грошей на проведення технічного обстеження. Тому ми довключили приватні будинки до цього проєкту рішення”, – додав Олександр Сєнкевич.

Читайте також: Очисні споруди в Корабельному, “режим тиші”, Горизонтальний дуб, Балабанівське кладовище… Підсумки сесії міськради

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button