ПригодиТема дня

На Миколаївщині помер мобілізований інвалід дитинства: прокурори перевіряють медиків та військкомат

У військовій частині на Миколаївщині одразу після прибуття помер мобілізований мешканець селища Ширяєво Одеської області. Чоловік хворів на епілепсію.

Спецпрокуратура у сфері оборони Південного регіону повідомила про відкриття кримінальної справи за частиною 1 статті 115 КК (Вбивство).

Зазначається, що чоловік помер 1 серпня о 22 годині, в день прибуття у розташування військової частини.

Також спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону України розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 4 статті 425 КК (Недбале ставлення військової службової особи до служби в умовах воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки) щодо службових осіб Березівського ТЦК та СП Одеської області. Під час досудового розслідування слідчі перевіряють законність призову на військову службу чоловіка з урахуванням стану його здоров’я.

Перевіряють на недбале ставлення до служби і медиків військової частини на Миколаївщини, до якої прибув чоловік.

«Під час досудового розслідування слідчі перевіряють своєчасність надання військовослужбовцю кваліфікованої невідкладної медичної допомоги після приступу епілепсії. Розслідування кримінальних проваджень здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві», — зазначили у спецпрокуратурі.

Зазначимо, про смерть Бориса повідомили місцеві ЗМІ та телеграм-канали. Військкоми мобілізували людину з інвалідністю з дитинства. Пізніше у військовій частині у нього стався напад епілепсії. Борис був місцевим добряком, якого знало все село, та працював на ринку, повідомили у виданні “Інтент” із посиланням на місцевих жителів.

Люди стверджують, що Бориса військово-лікарська комісія обстежила за 20 хвилин, визнавши його придатним.

— Далі запакували та  відправили на розподіл. По одним даним, хлопець перехвилювався, що спричинило напад епілепсії, від якої він помер. По іншим — був серцевий напад. Як повідомляють місцеві жителі в групі Ширяєвого в фб, Борька навіть не мав паспорта. Всі місцеві, включно з лікарями, знали його хвороби. І очевидно, що  за діагнозами із дитинства, він не є придатним до військової служби за станом здоровʼя, в тому числі психічного, — зазначив активіст.

У територіальний центр комплектації та соціальної підтримки у смт Ширяєво Одеської області коментувати обставини смерті місцевого жителя після мобілізації відмовились.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Самое обидное , что стадо баранов , его родственники , родители , друзья , знакомые не защитили этого парня и допустили , чтоб [censored] з тцк вместо себя кинули воевать инвалида !!!!!!! Как можно было такое позволить ??????? И что самое интересное никто за смерть этого человека не ответит !!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button