Суспільство

По два в кожному районі, - Сєнкевич про "секретні" бомбосховища для депутатів

"Це обійшлося бюджету в копійки", - каже мер міста Миколаєва

Цей материал також доступний

“Проблеми з бомбосховищами наявні”, – зазначив міський голова Миколаєва в інтерв’ю для Mind.

“Взагалі, бомбосховища є трьох типів: повноцінні, протирадіаційні укриття і найпростіші, до яких найчастіше відносяться підвали багатоквартирних будинків. Щоб вважатись бомбосховищем, у приміщенні обов’язково повинні бути вентиляція, туалет, вода і два виходи. З огляду на ці параметри у Миколаєві під час останніх перевірок найбільше, до 90%, проблем виявлено в найпростіших укриттях тобто підвалах багатоквартирних будинків.

Зараз робимо кошториси й обраховуємо, скільки грошей знадобиться на облаштування туалетів, других виходів тощо. Хоча, насправді, цим повинні були займатися працівники ОСББ й ЖКГ”, – каже Олександр Сєнкевич.

“Якщо говорити про класичні бомбосховища, то в Миколаєві їх близько 300 і вони в нормальному стані. Разом всіх укриттів у місті майже 800.

Загалом за час повномасштабної війни місто спрямувало на облаштування укриттів 9 млн гривень. Але потреба, звісно, набагато більша. Тому ми намагаємось залучати і наших партнерів. Так, у нас цього року 35 укриттів у багатоквартирних будинках допомогла облаштувати Норвезька рада у справах біженців – вони займались електрикою, комунікаціями і т.д.”, – розповів мер.

– На початку року ви анонсували, що у Миколаєві для депутатів з’являться особливі секретні бомбосховища, де завжди буде електрика й доступ до інтернету. Що це за проект і яка його вартість?

“Це не секретні, а звичайні бомбосховища, які були раніше. Ми просто облаштували там інтернет – придбали Wi-fi роутери, це обійшлося бюджету в копійки. А секретними я назвав їх тому, що місце збору депутатів на сесії під час воєнного стану не розголошується. Ми виділили по два таких бомбосховища в чотирьох районах міста”, – зазначив Сєнкевич.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button