Суспільство

«Стидоба владі міста»: чиновники перевірили захисні укриття в Корабельному районі

Міська влада переклала відповідальність за перевірку укриттів на простих людей

Цей материал також доступний

3 червня 2023 року кореспонденти Korabelov.info проводили ревізію щодо наявності вільного доступу для громадян до бомбосховищ та укриттів в Корабельному районі міста Миколаєва.

На жаль, більшість з них були зачинені. А ті, що відкриті, були в занедбаному стані.

На повідомлення редакторки Korabelov.info про масово зачинені захисні укриття в Корабельному районі, Contact Center при Миколаївській міській раді відповів, що 6 – 7 червня 2023 року сектором з питань НС та ЦЗН в Корабельному районі разом з фахівцями адміністрації Корабельного району було відпрацьовано наше звернення.

«В ході перевірки встановлено наступне:

Забезпечено безперешкодний доступ до найпростіших укриттів за адресами:

  • вул. Океанівська, 8 (ТОВ «Місто для людей»);
  • пр. Корабелів, 12-Г (ліцей 58, колишня гуманітарна гімназія №3);
  • пр. Корабелів, 4-А (дитячий садок №111);
  • вул. Океанівська, 28-А (дитсадок №139);
  • вул. Океанівська, 42 (дитсадок №144).

Двері найпростішого укриття пр. Богоявленський, 315 (ТОВ «Перша Миколаївська управляюча компанія») зачинені маленьким замочком (як для поштової скрині). Керівництву керуючій компанії зазначено на обов’язкове забезпечення безперешкодного доступу до укриття.

Входи до найпростіших укриттів вул. Океанівська, 34 (ТОВ «Місто для людей»); вул. Океанівська, 36 (ТОВ «Ліман») та пр. Корабелів, 2-А (УК КП «ДЕЗ «Океан») дійсно закриті на замки. Керівництву керуючих компаній зазначено на обов’язкове забезпечення безперешкодного доступу до укриттів”, – йдеться в пвідомленні.

Як зазначили в Контакт-центрі, містянам рекомендовано у випадку неможливості доступу до найпростішого укриття звертатися з заявою до ГУ НП України в Миколаївській області.

Миколаївці прокоментували ситуацію в місті з укриттями та бомбосховищами (вона сумна по всьому місту):

“Й на ЮТЗ все в такому ж стані… У нас підвал, але поряд 9-поверхівка, і в ній є укриття, але там вони самі собі і все закрито, тому що захаращено …”, – Дмитро Г.

“У нас підвал під п’ятиповерхівкою. “Місто не для людей” на чолі з мером обізвали укриттям після того, як завезли туди палети. А до замку ключ забули залишити. Відкривали викруткою, іноді відразу якщо пощастить, іноді хвилин п’ять потрібно возитися”, – Олександр Р.

“Цим повинні займатися відповідальні особи, а не ми рискати, шукати, та ще на замки дивитись. Переклали відповідальність на людей, зараз ще винні будемо, що не перевірили та не відзвітували раніше. Стидоба владі міста!”,  – Олена К.

“Проспект Центральний, 4. З початку війни до підвалу потрапити не вдалося, бо там все окупували підприємці”, – Наталя Л.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button