ПригодиСуспільство

Увійшли до антирейтингу: РНБО доручила владі Миколаєва навести лад з укриттями та покарати винних

Також в цей рейтинг увійшли: Київ, Одеса, Херсон

Цей материал також доступний

На днях під головуванням Президента Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, під час якого було розглянуто питання стану споруд цивільного захисту та інші нагальні питання. Члени РНБО заслухали доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна щодо результатів оперативних обстежень захисних споруд цивільного захисту.

За результатами перевірки визнано незадовільною роботу із забезпечення готовності укриттів у Миколаєві, Києві, Харкові, Дніпрі, Херсоні, Чернігові, Одесі, Сумах, Конотопі (Сумська область), Білій Церкві (Київська область), а також у Запорізькій області.

Нагадаємо, ми писали:
Миколаїв – серед міст з найбільшим числом НЕпридатних укриттів

За результатами розгляду проблемних питань щодо укриття людей, РНБО доручила Кабінету Міністрів, обласним і місцевим органам влади вжити заходів для притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб, які відповідають за утримання укриттів в тих населених пунктах, де їхній стан визнано незадовільним.

Уряду також доручено визначити захисні споруди, які мають стратегічне значення для захисту громадян і забезпечити проведення системних перевірок стану укриттів.

Обласним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування РНБО доручила привести у готовність наявні укриття, забезпечивши цілодобовий безперешкодний доступ до них. Також має бути передбачений онлайн-доступ до інформації про укриття, які працюють.

Зазначається, що завданням місцевої влади є нарощування фонду захисних споруд з метою забезпечення укриттями 100% жителів, зокрема шляхом будівництва укриттів модульного типу та пристосування до цього підземних споруд.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button