ЕкономікаСуспільствоТема дня

Миколаїв втратив близько 90% бізнесу, – мер

Залишилися сервіси, сфера обслуговування, торгівля. ФОТО

Цей материал також доступний

Через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, дуже постраждав миколаївський бізнес. Про це Mind говорив із мером міста в липні 2023 року:

– Ви неодноразово говорили, що Миколаїв за час повномасштабного вторгнення рф втратив близько 90% великого бізнесу, і в місті майже немає виробництв, вони закрилися або релокувалися. Ця цифра актуальна і станом на зараз?

– Так. Можна сказати, що всі великі підприємства закрилися чи релокувалися в інші регіони. Майже 90% середніх підприємств закрилося. Залишилися сервіси, сфера обслуговування, торгівля – тобто, працює малий та мікробізнес. Також мережеві супермаркети, але вони й працювали майже всю війну, – каже Олександр Сєнкевич.

– Тобто, виробництва у місті немає зовсім?

– По-суті, ні, окрім виробництва продуктів харчування… – відповів міський голова.

– Якщо бізнесу в місті майже не залишилось, то де можуть працевлаштуватись городяни?

– Миколаївці можуть знайти роботу в комунальних підприємствах – там велика нестача працівників. Потрібні буквально всі – від водіїв до прибиральників вулиць. Тобто, робота є. Але те, що вона офіційна і ми подаємо всю інформацію до ТЦК, а простіше кажучи воєнкоматів, значно впливає на набір персоналу. Тому що не всі чоловіки мають бажання передавати про себе інформацію в ТЦК, – каже мер Сєнкевич.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button