Пригоди

Створив групу в месенджері для прокурорів: як миколаївський зрадник збирав таємну інформацію

У групі силовики між собою обмінювалися загальною інформацією

Цей материал також доступний

У четвер, 22 червня, Приморський районний суд Одеси продовжив засідання у справі про державну зраду, вчинену під час воєнного стану ексочільником Миколаївської окружної прокуратури Геннадієм Германом, повідомляє Nikcenter. Сторона обвинувачення допитала чергових свідків, один із яких розповів про те, як саме Герман збирав інформацію, яку в подальшому передавав ворогу.

За словами свідка, вона, як і інші силовики, спілкувалася із Геннадієм Германом у телефонному режимі. На запитання прокурора про те, чи передавала вона тодішньому очільнику окружної прокуратури будь-яку інформацію, жінка розповіла, що навесні 2022 року обвинувачений у держзраді Герман створив у месенджері Телеграм групу, до якої додав інших силовиків.

«Я була разом з ним (Геннадієм Германом – прим.) учасником телеграм-групи «Аппарат та окружні, Миколаївська Прок.». Там конкретні відомості з цього приводу не наводились. Група була створена в Телеграмі Германом Геннадієм Юрійовичем», – розповіла співробітниця прокуратури області.

За словами жінки, безпосередньо у чаті інформацію про загиблих внаслідок бойових дій українських військових та цивільних не оприлюднювали. Проте саме в цій групі було повідомлення про те, що конкретну інформацію треба надавати через особисті повідомлення Геннадію Герману.

«Я знаю, що інформація з цих питань мала узагальнюватись та надалі передаватись до Офісу Генерального прокурора. Проте я не володію відомостями, на які завдання, доручення вона передавалась», – розповіла свідок.

Також, за її словами, у групі силовики між собою обмінювалися загальною інформацією, на зразок ситуації у місті: чи завдає ворог ударів, чи чутно вибухи. При цьому було попередження: якщо кимось з учасників групи буде оприлюднено якусь конкретну інформацію щодо прильотів, – його буде видалено з чату.

Інший свідок, який є працівником Головного управління Нацполіції Миколаївської області, розповів, що у 2022 році, після початку повномасштабної війни, Герман звертався до нього із проханням надати інформацію з приводу кримінального провадження за фактом затримання російських військовослужбовців.

«Йому була в мобільному додатку WhatsApp передана інформація. Там був номер кримінального провадження і та інформація, яка є в самому Єдиному реєстрі досудових розслідувань, тобто фабула кримінального провадження», – зазначив поліцейський.

Завершилося судове засідання дослідженням речових доказів у справі, вилучених у Геннадія Германа. Йдеться, зокрема, про його документи, мобільний телефон, компʼютер та мобільний телефон, що належить співмешканці обвинуваченого в держзраді прокурора.

Крім того, стало відомо, що під час наступного судового засідання буде допитано самого обвинуваченого. Проте Герман звернувся до суду з клопотанням проводити засідання у закритому режимі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button