Пригоди

На Миколаївщині бойовика «лнр» засудили на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

У жовтні 2022 року його взяли у полон неподалік села Тернові Поди Баштанського району

Цей материал також доступний

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Миколаївської обласної прокуратури суд визнав винним мешканця Луганської області у державній зраді та добровільній участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території та в збройних формуваннях держави-агресора.

Як повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури, йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати посади у військовій сфері та правоохоронних органах строком на 15 років.

Прокурори довели, що 20 серпня 2022 року обвинувачений прибув до військового комісаріату у м. Луганськ. Упродовж 15 днів зрадник, з метою отримання навичок для виконання бойових завдань у складі збройних формуваннях держави-агресора, пройшов військові навчання біля м. Алчевськ Луганської області. Після навчання він був зарахований до «137-го гвардійського парашутно-десантного Кубанського козачого ордену полку Червоної Зірки», який входить до складу 106-ї повітряно-десантної дивізії зс рф на посаду стрілка.

У подальшому обвинувачений приймав участь у бойових діях проти Збройних сил України на території тимчасово окупованих збройними силами рф територіях Харківської, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей.

6 жовтня неподалік села Тернові Поди Баштанського району Миколаївської області його було взято в полон.

Обвинувачений знаходиться під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button