СуспільствоТема дня

"Поводиться як бидло і хамло", - миколаївці жаліються на водія маршрутки №53

"Грубо розмовляє, не зупиняється на зупинках, слухає музику російських виконавців..."

Цей материал також доступний

Мешканці міста Миколаєва продовжують зустрічати непрофесіоналізм та хамство водіїв у громадському транспорті. Так, на цьому тижні пасажирка Роксолана К. звернула увагу громадськості на водія маршрутного таксі, написавши в соцмережі:

Водій 53-го маршруту 12.06.23 повів себе як хамло. Спершу він грубо говорив з дівчиною, тому що не так вона йому дала за проїзд (копійками). Потім я йому нагадала про заборону музики в салоні маршруток. Він ще й слухав російську музику! Потім він удав, що не почув мою зупинку, проїхав її, й коли я повторила, він неохоче зупинився і зневажливо подивився!

Прошу вжити заходів! Чому такі люди працюють на маршрутках? Підняли проїзд, а якість стала ще гірша!”, – зазначила жінка, опублікувавши фото того самого водія.

В коментарях під дописом між учасниками “Фейсбук”-групи почалися суперечки. Дехто був на стороні авторки та має свою історію щодо “професіоналізму” водія, а дехто повністю був на стороні “маршрутчика”:

“53 маршрут взагалі унікальний! А сидіння – взагалі жах. Я з цим водієм теж їхала, веде себе, таке враження, що я прийшла до нього додому”, – Ксенія Н.

“Зіткнулася з ним! Приблизно те саме сталося! Незважаючи на особисту скаргу начальству, жодних змін не сталося! Його так і продовжують тримати на маршруті! По одному ідіоту потім судять усіх водіїв! Хороша репутація на фірмі маршруту?”, – Катерина Н.

“Згодна з коментарями, часто їжджу на 53. Коли бачу за кермом цього водія, розумію: ранок зіпсований. Кричить на пасажирів без причини, дуже нервовий та дратівливий, людей ненавидить. Проїжджає зупинки часто-густо, я спостерігала: неспеціально, він погано чує. Водіїв не вистачає, тож такі екземпляри і їздять. Хочу підтримати інших водіїв цього маршруту, є привітні, чистий салон, їдуть швидко. Таким водіям кажу – дякую за Вашу працю!”, – Ольга М.

“Ох, я бачіла його погляд… То 100% не недочування. То злість, що нагадала про закон про заборону музики в маршрутці”, – Роксолана К.

“Навіщо ви бруд на людину ллєте? Думаєте, що це легка праця? Я на роботу з цією людиною років 10 їжджу. На початку війни, під обстрілами він возив нас, коли інші ховалися по селах. Якщо кожному посміхатися – надовго не вистачить. Ви поважайте водіїв самі, і вони вам посміхатимуться. А людина ця – водій вищого класу і порядна. Бувало, що людина забула гроші та просить підвезти безкоштовно – відмови не було. І матів я від нього ніколи не чув. Зате я знаю, що за будь-якої погоди вчасно дістануся на роботу о 6-ій ранку і без запізнень”, – Сергій В.

“Якби ви знали, що це за робота, водій може зранку і був в настрої, але ж наші люди теж «особливі»: в кого настрою нема, всім виглядом це показують або грублять. Всі ми люди, і треба розуміти. І за чистоту: давайте кожен починати з себе спочатку!..”, – Ірина Б.

“Нехай не працює з людьми, якщо у нього нерви не в порядку”, – Катерина Н.

“А як він одягнений? Подивіться, як взагалі одягаються наші водії? Це ж сором і ганьба! У Європі любо глянути на водіїв автобусів та поїздів. Сорочка, штани, туфлі. З голочки. А це…”, – Ольга Г.

“За капці (за кермом) – можна отримати хороший штраф”, – Олена Б.

“Я постійно з ним їжджу, жодних проблем. Зайшла, сплатила та пройшла до салону. Не дихаю в потилицю водію, як це люблять багато хто. Музика… вона мені не заважає… я її не чую”, – Світлана М.

“В Україні з 7 жовтня набув чинності Закон 2310-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора», який також містить заборону використання російської музики. «Зокрема, забороняється «акустичне насильство» у пасажирському транспорті. Водіям рейсових пасажирських автобусів та маршруток заборонено «відтворювати в салоні автобуса музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку». На жаль, є така фішка про музику в громадському транспорті”, – Алла Б.

“Дома слухайте… Повагу у громадських місцях ніхто не скасовував”, – Наталя Г.

“Проблема в тому, що цей водій вважає себе “царем” маршрутного бізнесу! Хамить, на зупинки не реагує, часто проїжджає потрібну зупинку (начебто спеціально), а якщо і зупиняється… то як тільки пасажир починає виходити, з його вуст 3-поверхові мати… і не встигнувши вийти з транспорту він починає закривати двері та їхати (що травмонебезпечно для життя пасажира)”, – Катерина Н.

“Так він і до війни їздив цим маршрутом. Хамло рідкісне. І найцікавіше те, що ніхто не може поставити його на місце стільки часу”, – Наталя Н.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. На таких маршрутках треба писати попередження ,"чорт за кермом",що б люди розуміли хто їх буде перевозити за їхні кошти з пункту А, в пункт Б.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button