Пригоди

За місяць суд розглядатиме справу про розкрадання коштів на реконструкції Соборної площі

Перше засідання з розгляду по суті призначено на 3 липня

Цей материал також доступний

За результатами підготовчого розгляду колегія суддів Вищого антикорупційного суду призначила до розгляду по суті справу стосовно чинних та колишніх посадовців Миколаївської міської ради, обвинувачених у заволодінні 27 млн грн коштів під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві.

“Перше засідання з розгляду по суті призначено на 03.07.2023. Нагадаємо, під час досудового слідства встановлено, що заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері наперед визначеного товариства, яке і виконало роботи з реконструкції Соборної площі. Проте за результатами експертизи було встановлено, що роботи було проведено за завищеними цінами. Як наслідок, громаді міста завдано збитків на майже 27 млн грн”, – йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, 10 серпня 2021 року НАБУ затримало віцемера Миколаєва Коренєва і заступника директора ДЖКГ Олександра Брижатого у справі про Сіру площу.

Вищий антикорупційний суд обрав для віцемера Миколаєва Сергія Коренєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 8 жовтня 2021 року. Вийти на свободу миколаївський віцемер міг під заставу 3 млн 518 тис. 500 гривень.

Першого заступника директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Олександра Брижатого, підозрюваного в розкраданнях під час реконструкції Сірої площі в Миколаєві, також відправили під варту з можливістю внесення застави, сума якої склала трохи більше 950 тисяч гривень.

У підсумку, застави за віцемера і директора Департаменту ЖКГ Сергія Коренєва та заступника директора Департаменту ЖКГ Олександра Брижатого, підозрюваних у розкраданні 27 мільйонів гривень під час реконструкції Соборної площі, у розмірі 4,5 млн грн внесли їхні адвокатські компанії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button