Суспільство

Понад 80% сільгоспугідь на Миколаївщині вже засіяні, - Віталій Кім

Станом на лютий було заміновано 10% територій області

Цей материал також доступний

Станом на лютий 2023 року на Миколаївщині окупантами було заміновано 10% територій.

Очільник Миколаївської ОВА розповів в інтерв’ю “Главком”, що наразі 80% сільгоспугідь в області вже засіяні попри мінну небезпеку.

“Станом на зараз понад 80 % сільгоспугідь в області вже засіяні. Є погана, щільно замінована, смуга, де проходила лінія фронту, – туди дійсно страшно заходити. Але на більшості території ми впораємося. За рік, мабуть, ні, але швидко”, – розповідає Віталій Кім.

Окрім цього, Кім розповів, чи є місцеві, які з’являються в місцях потенційної мінної небезпеки, та як відбувається процес розмінування в області.

“Буквально на днях люди поїхали набирати пісок на берег та підірвалися на міні. Люди чудово знають, що не можна лазити по посадках, але час від часу трапляється таке, що, на жаль, хтось на щось наїжджає. У нас 288 тис. га агроземель підлягають обстеженню чи розмінуванню, 85 тис. – це план на цей рік, з яких понад 51 тис. вже розмінували чи обстежили. Над цим працюють 48 піротехнічних груп, 21 група з проведення гуманітарного розмінування і 79 одиниць техніки. Це відбувається дуже швидко, але роботи ще дуже багато”, – повідомив він.

Нагадаємо, ми писали:
На міні за селом Лимани підірвалися миколаївський нейрохірург з помічником-волонтером

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button