ПригодиСуспільствоТема дня

На міні підірвалися миколаївський нейрохірург з помічником-волонтером

Відкрито збір для допомоги постраждалим

Цей материал також доступний

В автівці, яка підірвалася на міні між населеними пунктами Лупареве та Лимани 29 травня, постраждалив нейрохірург Юрій Дідевський (він же – засновник приюту для тварин в селі Лупарево) і волонтер Сергій, які разом приїхали на берег Дніпробузького лиману, щоб набрати піску для відновлення вольєрів, які були зруйновані під час обстрілів російськими військами. Про це повідомили місцеві мешканці.

Нагадаємо, ми писали:
Бывшая дальнобойщица и нейрохирург открыли приют для бездомных животных в Лупарево

“Постраждала людина, яка роками рятувала людські життя. Хтось з вас знає, що він з дружиною багато років рятує тварин та мають притулок для тваринок, вивезених за місто та покинутих на смерть? Хтось знає для чого вони поїхали на те узбережжя? Набрати піску для відновлення вольєрів, які були зруйновані під час обстрілів. Ця машина була єдиним транспортом для можливості рятувати, лікувати, купувати у місті все необхідне…”, – написала в “Фейсбук”-групі “Корабелов.инфо” Новини Миколаєва” Христина К.

“Відомий лікар-нейрохірург Юрій Дідевський, також зооволонтер та чоловік Ольги Волкової (притулок “Душа Бродяги”) їхав за будматеріалом із помічником, і вони підірвалися на міні! Лікарі борються за їхнє життя!!!! Машина не підлягає відновленню… Нам більше нема на чому їздити в місто, за продуктами, лікувати тварин, привозити лікарів, купувати ліки та будматеріали… Допоможіть, будь ласка!!!”, – написано на сторінці приюту в “Інстаграм”.

Збір коштів веде дружина Юрія Дідевського – Ольга Волкова – власниця притулку для тварин «Душа Бродяги», яка пише в соцмережах:

“Доповідаю: з гарного – вони живі! Це диво!.. Один – на другому, другий – на п’ятому (поверху). Вигляд, звичайно, неважнецький, чекаємо на зняття набряку для наступної операції. З поганого – машина відновленню і навіть транспортуванню не підлягає. А це не просто капець… це… повний! За такої кількості хворих тварин за 50 км від міста, куди ми 5-6 разів на тиждень на лікування, стерилку, за кормом, за медикаментами… без машини нереально. Поки що робити – не знаю. Знаю одне: без вашої допомоги нині нам не вижити. Низько кланяюся за допомогу кожною копієчкою, добрим словом, підтримкою. Дякую Вам мої добрі, добрі люди! Нехай таке горе вас ніколи не торкнеться, а добро повернеться сторицею. Вибачте, якщо не встигла комусь відповісти, я на межі… Люблю вас! Ваші «Бродяги».

4731219646329817 (Волкова Ольга Миколаївна) приват
4441114467279947 (Волкова Ольга Миколаївна) моно”.

“Війна- це не тільки коли стріляють, це не тільки коли бомбять, це ще й коли підриваються на мінах… Підло, раптово, жахливо… Міна. Вибух. Машина з кормом, з документами, а головне, з людьми… Юра – нейрохірург. Сергій – молодий чоловік, що приїхав допомогти притулку… Реанімація… Живі, але у тяжкому стані…

Юра, який рятував сотні життів, збирав руки-ноги, “лагодив” голови, відновлював з мертвих, сам зараз потребує порятунку! Притулок залишився без машини, тварини – без дбайливого та терплячого “лікаря Айболита”. Ольга – без помічника, друга і просто чудової людини.

Друзі, прошу вас, давайте потроху, хто скільки може, допоможемо Юрі та Сергію в лікуванні… Не кинемо Ольгу в таку скрутну годину, підтримаємо хоча б фінансово її і притулок. Їй одній не витягти”, – закликає небайдужих Любов К.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button