ПригодиТема дня

"Хотів захистити себе і родину": мешканця Корабельного району судили за незаконне зберігання автомату з патронами

Зброя була виявлена та вилучена співробітниками поліції

Цей материал також доступний

Наприкінці березня 2023 року Корабельний районний суд міста Миколаєва виніс вирок по ділу місцевого мешканця, якого затримали в травні 2022 року за обвинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів.

«У невстановлений час, у невстановленому місті за невстановлених обставин Олександр К. незаконно придбав у невстановленої особи автомат АКМС-МФ 1973 року виготовлення, 105 патронів калібру 7,62х39 мм, 145 патронів калібру 5,6 мм, які він в подальшому зберігав за місцем свого мешкання без передбаченого законом дозволу. 11.05.2022 року під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання обвинуваченого вказані предмети були виявлені та вилучені співробітниками поліції», – йдеться у документі.

Допитаний в ході судового засідання обвинувачений не заперечував належності йому вилученої зброї та боєприпасів, лише пояснив, що автомат взяв за місцем проживання свого приятеля для того, щоб під час воєнного стану захистити себе та свою родину.

Як вбачається з довідки МРУП ГУНП в Миколаївській області, Олександр Кулай не є власником зареєстрованої зброї, окрім того, відповідно до довідки Миколаївського обласного ТЦКтаСП, обвинувачений на військовому обліку військовозобов’язаних в районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Миколаївської області не перебуває та не перебував.

Вивченням особистості обвинуваченого встановлено, зокрема, що він не працює, розлучений, за місцем проживання характеризується посередньо, строки погашення судимостей обвинуваченого минули на час вчинення інкримінованого йому діяння.

В підсумку, суд визнав Олександра К. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 статті 263 Кримінального Кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки. В той же час, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України, суд звільнив його від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.

Також суд стягнув з чоловіка 7551,28 грн на користь держави за проведення судової експертизи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button