ПригодиТема дня

Бюро економічної безпеки обіцяють гучні розслідування економічних злочинів в Миколаєві та області

"Згодом самі все побачите, а деякі персонажі і відчують на собі"

Цей материал також доступний

Заступник голови Ради громадського контролю при Бюро економічної безпеки України Денис Жело на засіданні РГК при БЕБ підняв питання активізації системної роботи бюро на території міста Миколаєва та Миколаївської області, а також запропонував колегам підтримати звернення з цього приводу від РГК до керівництва бюро.

“Враховуючи суспільну небезпеку та мааштабність, яку розгорнули деякі миколаївські чиновники у змові з місцевими схематозниками, з “освоєння” бюджетних коштів під виглядом активної діяльності з благоустрою міста та за іншими схемами, усі члени РГК підтримали мою ініціативу одноголосно. Деякі місцеві корупціонери та шахраї вже божеволіють від безкарності. Наприклад, Миколаївській міський голова Олександр Сєнкевич розраховується з місцевими правоохоронцями за свою недоторканність коштами міського бюджету. Певний відсоток із бюджету Департаменту ЖКГ щомісяця заноситься до трьох будівель на вулиці Спаській. А це десятки мільйонів гривень. Силовики їх справно відпрацьовують. Місцеві правоохоронці, імітуючи процес бурхливої діяльності, для відведення очей відкрили кримінальні провадження щодо членів мерської команди. Основна їх мета – провести фейкові перевірки, вилучити та зачистити необхідні документи, швидко зам’яти кримінальні справи та надати Сєнкевичу відмовні матеріали, щоб він почав мироточити над Біблією, розмахуючи ними перед телекамерами та в черговий раз виставив дурнями мешканців Миколаєва”, – зазначив Жело.

“Після кожного тендера можна відкривати справу”, – співробітник БЕБ закликав розслідувати діяльність Сєнкевича і його команди

За його словами, після його виступу на Колегії БЕБ щодо ситуації в Миколаєві, процес зрушив з місця, робота триває вже місяць.

“У зв’язку з великими обсягами матеріалів та навантаженнями, потрібна додаткова оперативна підтримка – збільшення кількості детективів, які будуть фіксувати та розслідувати економічні злочини на території Миколаєва та Миколаївської області. Багато не можу розповісти у зв’язку з таємницею слідства, але згодом самі все побачите, а деякі персонажі і відчують на собі”, – додав він.

Читайте також: “Відмивав” гроші на ремонті дахів: спійманий хабарник працюв з мерією Миколаєва

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button