ПригодиТема дня

Обікрав гаражі та магазини: у Корабельному судили мародера-рецидивіста

Він орудував влітку та восени 2022 р. - у суді розглянули 9 епізодів крадіжки

Цей материал також доступний

У січні 2023 року Корабельний районний суд ухвалив вирок щодо Олега Польового (місцевого жителя з неповною середньою освітою, якого раніше вже 10 разів судили за крадіжки в Корабельному районі й один раз – за наркотики), який знову промишляв крадіжками влітку й восени 2022 року. Цього разу у справі проходили 6 потерпілих у 9-ти епізодах.

6 червня 2022 року о 12:30 злодій, перебуваючи в приміщенні магазину “Аврора” на пр. Корабелів, 12/7, викрав з торговельної полиці дві портативні колонки з радіо та втік з місця скоєння злочину, чим заподіяв потерпілому ТОВ “Вигідна покупка” матеріальну шкоду на загальну суму 298 грн.

10 червня 2022 року о 12:24 Польовий повторно навідався в магазин “Аврора” на пр. Корабелів, 12/7. Цього разу він поцупив радіоприймач, кілька портативних колонок і комп’ютерну мишку на загальну суму 1233 грн.

27 червня 2022 року злодій-рецидивіст утретє скоїв крадіжку в тому ж магазині. Цього разу він поцупив акустичні системи, портативну колонку на загальну суму 438,33 грн (під час досудового розслідування саме цю шкоду було відшкодовано шляхом повернення майна).

магазин

5 липня, в обідній час, Польовий, перебуваючи на території гаражного кооперативу “Металург” на вул. Айвазовського, 1-В, проник у приміщення гаража, звідки таємно викрав кутову шліфувальну машину, військову сумку-баул, кілька комплектів військової форми, захисні окуляри-маску, тактичні рукавички, військовий тактичний підсумок, металеві пасатижі. Після цього з викраденим майном злодій втік, заподіявши потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 1136,34 гривні (під час досудового розслідування завдані збитки відшкодовано шляхом повернення майна).

10 вересня рецидивіст на території гаражного кооперативу “Металург” проник до гаражного боксу, звідки поцупив електричний двожильний кабель, електричний дриль-шурупокрут і світлодіодну лампу на загальну суму 476,94 гривні (під час досудового розслідування цю шкоду відшкодовано шляхом повернення майна).

В обідню пору 18 вересня Польовий знову скоїв крадіжку на території гаражного кооперативу “Металург”. З гаража він поцупив два автомобільні ліхтарі, рибальську котушку для спінінга, автомобільний компресор і зарядний пристрій на загальну суму 5520 гривень (під час досудового розслідування завдані збитки відшкодовано шляхом повернення майна).

24 вересня, у денний час, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом відтискання дверей Польовий проник до комори, розташованої між дев’ятим і десятим поверхом третього під’їзду однієї з багатоповерхівок, звідки таємно викрав дитячий велосипед (під час досудового розслідування завдані збитки відшкодовано шляхом повернення майна).

30 вересня Польовий, перебуваючи в підвальному приміщенні будинку, таємно викрав майно, що належало ще одному потерпілому, а саме пневматичний обприскувач марки “Леміра” (під час досудового розслідування завдані збитки відшкодовано шляхом повернення майна).

2 жовтня (близько 12:40) рецидивіст, перебуваючи в приміщенні магазину “Аврора” по вул. Самойловича, 2, викрав дві машинки для стрижки (на загальну суму 628 грн), які сховав під свою кофту.

“Обвинувачений провину в скоєнні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю, підтвердив встановлені судом обставини та заявив, що дійсно в зазначені дати за викладених обставин неодноразово вчиняв таємне викрадення майна потерпілих. Частину майна потерпілим повернуто, а іншу частину обвинувачений продав, витративши отримані кошти на власний розсуд. У скоєному кається”, – йдеться у вироку.

У підсумку, суд визнав Олега Польового винним і засудив його до шести років позбавлення волі.

Також суд стягнув з нього на користь держави судові витрати в розмірі 19633,12 грн і 2159 грн на користь ТОВ “Вигідна покупка”.

Вирок набуде законної сили, якщо протягом 30 днів після його ухвалення не буде подано апеляційної скарги (цей строк закінчується сьогодні, 11 лютого 2023 року).

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button