Суспільство

Біля Миколаївської міськради замість знесених ялинок не будуть висаджувати нові дерева

"Коріння руйнує будівлю і фундамент", - каже директор ДЖКГ

Цей материал також доступний

Біля Миколаївської міської ради не будуть висаджувати нові дерева замість спиляних багаторічних блакитних ялинок, про що під час брифінгу розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Дмитро Бездольний.

Як пишуть НикВести, Бездольний зазначив, що біля міськради замість дерев, можливо, висадять кущі. Він зазначив, що інші дерева не висаджуватимуть через те, що згідно з державними будівельними нормами дерева мають висаджуватися на відстані щонайменше 5 метрів від будівлі. А відстань між деревами і міською радою зараз менше 3 метрів.

“З огляду на будівельні норми, сумніваюся, що на цьому місці будуть знову висаджені дерева, може якісь менші рослини, чагарники, але не дерева, вимоги нікуди не поділися 5 метрів до забудови”, – розповів Бездольний.

Директор Департаменту ЖКГ додав, що подібна масляна посадка має свою вікову межу в 60 років, на цей час ялинкам було вже 65 років, тому їх неможливо було пересадити в інше місце.

“Ви можете бачити, що коріння руйнує будівлю і фундамент. У нас було звернення від керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міськради, про те, що сталося падіння спочатку однієї ялинки, потім іншої. Туди виїхали фахівці, обстежили їх, ви бачили, що ялинки росли дуже близько до будівлі та були під нахилом, коли було зроблено висновок про те, що вони перебувають у небезпечному стані та можуть становити загрозу життю. Була незгода працівника екоінспекції, але ним було зазначено в акті, що вони в доброму стані, але не заперечувалося, що не в аварійному, вони несли загрозу життю. З огляду на будівельні норми, такі дерева мають рости не ближче 5 метрів до будівлі. Кожен із нас бачив, що там не було й чотирьох метрів. Крім того, така рядна олійна посадка має вікову межу близько 60 років. Згідно з інвентаризацією, яка відбувалася 2000 року, цим деревам зараз 65 років. Ця низка підстав була для того, щоб виконати протиаварійні роботи”, – сказав Бездольний.

Нагадаємо, що в Миколаєві станом на п’ятницю, 27 січня 2023 року, спиляли всі блакитні ялинки поруч із фасадом будівлі міської ради. Екоінспекція з цього приводу звернулася до прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button