КультураПригоди

Миколаїв - у лідерах за кількістю зруйнованих росією культурних об'єктів

Про це повідомили в Мінкультури

Цей материал також доступний

За час повномасштабного вторгнення росії в Україну постраждав уже 1 271 об’єкт культурної інфраструктури. 473 об’єкти зруйновано. Інші зазнали значних пошкоджень. Про це повідомили в Міністерстві культури.

“За останній місяць загальна чисельність постраждалих об’єктів культурної інфраструктури зросла на 82 одиниці. Більша частина з яких (44 одиниці) – на деокупованих територіях Херсонщини, а ще третина – у зонах активних бойових дій Донбасу”, – ідеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала в Донецькій, Харківській, Київській, Херсонській, Миколаївській, Луганській, Запорізькій та Сумській областях.

Пошкодження та руйнування зазнали клубні заклади, бібліотеки, музеї, театри, філармонії, заклади мистецької освіти (мистецькі школи та коледжі) та об’єкти культурної спадщини на території 198 ТГ (13,5%), у Вінницькій (2% ТГ), Дніпропетровській (13%), Донецькій (85%), Житомирській (12%), Закарпатській (2%), Запорізькій (27%), Київській (27%), Луганській (39%) Миколаївській (42%), Одеській (3%), Сумській (41%), Харківській (36%), Херсонській (29%), Хмельницькій (2%), Черкаській (3%), Чернігівській (14%) областях та Києві.

Протягом січня 2023 року перелік постраждалих територій збільшився на сім ТГ.

Нагадаємо, ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button