Політика

Байден та Зеленський обговорять варіанти завершення російсько-української війни, - Білий дім

Президент США Джо Байден запросив свого українського колегу Володимира Зеленського до Вашингтона, бо війна в Україні вступила до нової стадії.

Про це в ефірі CNN заявив Джон Кірбі, координатор стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США, пише ” Українська правда “.

– Президент Байден дійсно вважає, що, оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо… у нову фазу цієї війни, агресії путіна, що це гарний час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити, – сказав Кірбі.

Очікується, що переговори будуть зосереджені на продовженні військової та економічної допомоги США, а також на збереженні санкцій проти росії та підтримці українського народу.

Але Кірбі сказав, що вони також обговорять, як може закінчитися війна – делікатна тема, яка була предметом певних розбіжностей серед західних лідерів.

– Я не сумніваюся, що вони говоритимуть про поняття “справедливого світу”, яке пропонує Президент Зеленський, і про те, як це виглядає, які його складові, і як ми можемо допомогти Україні досягти цієї мети, – сказав Кірбі. – Очевидно, що путін зараз не зацікавлений у дипломатії. Цілком навпаки. Він зацікавлений у тому, щоб вбивати дедалі більше українських громадянських.

За його словами, Зеленський усвідомлює ризики, на які він іде, залишаючи Україну, і США працюють над тим, щоб ця поїздка була безпечною.

– Ми працюємо пліч-о-пліч з ним та його командою, щоб переконатися, що ми можемо здійснити цю поїздку безпечно, як через Сполучені Штати, так і повернутися назад. Ми будемо продовжувати підтримувати його потреби у поїздці, як тільки зможемо, – сказав він.

Кірбі відмовився говорити, коли сучасна система протиракетної оборони Patriot запрацює на території України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button