ПолітикаТема дня

Байден пообіцяв Зеленському допомогу Україні, задовольняючи фінансові, гуманітарні та військові потреби

Президент Сполучених Штатів Джо Байден пообіцяв Володимиру Зеленському, що Вашингтон та його союзники продовжуватимуть допомагати Україні у війні з РФ, задовольняючи фінансові, гуманітарні та військові потреби.

Про це Байден сказав Зеленському перед переговорами у Білому домі.

“Для нас честь бути на вашому боці у жорстокій війні Путіна. 300 днів – важко повірити, скільки ми в цьому живемо. Продовжується жорстокий напад на право України існувати як держава, напад на безневинних українців без жодних причин, хіба що залякування”, – зазначив він. президент США.

Він засудив дії Росії щодо руйнування громадянської інфраструктури та спроби використати зиму як зброю, водночас наголосивши, як опір українців “продовжує надихати світ”.

“Американці гордо підтримують їх, і демократи, і республіканці, разом із нашими союзниками в Європі, Японії тощо, щоб гарантувати, що ви маєте фінансову, гуманітарну та безпеку допомогу, якої ви потребуєте. Ми сьогодні про це поговоримо. І ми продовжуватимемо зміцнювати здатність України оборонятися, зокрема протиповітряну оборону, і саме тому ми надамо Україні батарею ЗРК Patriot та навчимо ваші війська коректно її використовувати”, – наголосив Байден.

“Разом з партнерами ми змушуватимемо Кремль платити ціну за війну і підтримуватимемо прагнення України до справедливого світу. Пане президент, США підтримують сміливий народ України, підтримують вас як величного лідера”, – додав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button