ПригодиТема дня

"Чекали команди з приводу своїх дій", - нацполіція розповіла про початок окупації Херсона

Після захоплення ворогом Херсона поліцейські підрозділи вийшли до Миколаївської та Дніпропетровської областей.

Про це в інтерв’ю ” РБК-Україна ” розповіла голова Нацполіції Ігор Клименко.

За його словами, підрозділи в Херсонській області перебували у місті, вони чекали на команди голови Національної поліції з приводу своїх дій. Поліцейські були озброєні легкою зброєю, максимум – це автомати, звичайні пістолети, кілька кулеметів біля Сил спеціального призначення.

І лише коли ворог перейшов Дніпро та став на правобережжя Херсона, підійшов практично до центру міста, тоді керівництво поліції регіону отримало команду на вихід.

– Колона, готова до руху, вона вирушила у напрямку Миколаївської та Дніпропетровської областей. Головне управління Національної поліції у Херсонській області проходило службу на території Миколаївської області та виконувало на території Миколаївської області бойові завдання також разом із ГУНП Миколаївської області. Частину особового складу було перекинуто на Дніпропетровщину та Кіровоградщину, там де вони несли службу на блокпостах, – розповів Клименко.

Він розповів, що було ухвалено рішення всім вийти з тимчасово окупованої території. Хто не вийшов, не підкорився наказу, був звільнений із Національної поліції – жоден із тих, хто не виконав наказ, не повернеться на службу.

– Усіх, хто не виконав наказ з якоїсь причини, всіх звільнили з Національної поліції. Деякі з тих, хто був звільнений, вийшов, знайшов у собі сили та можливості вийти з тимчасово окупованої території, вони були перевірені і Службою безпеки, і Департаментом внутрішньої безпеки, у тому числі з використанням поліграфу.

Цих людей, повірте, одиниці, і ці люди зазвичай вказували, де вони зберегли зброю, службове посвідчення. На сьогоднішній день ми перевіряємо версію тих, що вийшли з цих територій. Ті схованки, які були на тимчасово окупованих територіях залишені поліцейськими, ми зараз їх викопуємо, і зброю ставимо назад на облік до Національної поліції, – повідомив Клименко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button