Суспільство

"Врятуватися неможливо": Корабельний - найнебезпечніший район Миколаєва

ВІДЕО

Цей материал також доступний

Миколаїв чує вибухи майже щодня вже більше восьми місяців, а найвіддаленіший район від центру міста – Корабель – найчастіше потрапляє під ракетні удари російської армії: саме тут найбільше руйнувань інфраструктури і загиблих мирних жителів, – йдеться в сюжеті СВОБОДА (цей український канал створений спеціально для окупованого Донбасу) “Найнебезпечніший район Миколаєва”.

Кажуть, що сюди бояться їхати… Три місяці тому російські військові вчинили черговий теракт – напали на зупинку громадського транспорту з касетними боєприпасами: загинули 8 осіб, більше десяти отримали поранення.

Після обстрілу біля зупинки встановили тимчасове укриття: залізобетонна конструкція виконана за ізраїльським зразком, в укритті одночасно можуть перебувати понад 20 осіб. Сліди осколків на вікнах обстріляної зупинки нагадують людям про трагедію, але не всі користуються укриттям …

У сюжеті також показано місце розташування одного з останніх обстрілів: спального району багатоповерхівок без єдиного військового об’єкта. Російські війська завдали їм удару кілька днів тому. Комунальні служби тут досі демонтують завали.

“Це жахливо, у мене навіть немає слів, я не можу…”, – каже одна з місцевих жителів у своєму серці.

Більшість жителів району корабля виїхали. А ті, хто залишився, кажуть, що не хочуть залишати свій мікрорайон і місто.

“Я живу, я навіть ніколи не ходив у бомбосховище. У тамбурі розставили стільці, і ми з мамою виходимо туди в тамбур і сидимо там під час обстрілу. Втекти неможливо: люди виїхали на захід України, а зараз там обстріли. І ми тут спокійно жили, і живемо, і будемо. Дуже багато людей, я не єдиний, хто має таку посаду. Ну, а що поробиш?”, – каже жінка на зупинці.

“Вони захищають свої стіни. Є льох про всяк випадок…”, – зазначає інший.

зупинка-укриття

Відразу за багатоповерховими будинками – приватний сектор:

«Одна з вулиць давно безлюдна, вцілілих будинків тут практично не залишилося, посеред дороги знаходиться закопаний кратер від снаряда …», – описують побачене автори сюжету.

На виході з району знаходиться місце чергового теракту росіян: наприкінці березня окупанти завдали удару по заправці.

У Віктора в цей день був вихідний. Його напарник і двоє водіїв загинули на місці.

“Тут горіло все. Єдине, що пощастило, так це те, що газовий ствол не вибухнув, інакше взагалі нічого б не залишилося », – розповідає чоловік.

За весь час повномасштабної війни Миколаїв не був обстріляний лише близько 40 днів. Район корабля найближчий до лінії фронту: навіть у найспокійніші дні тут можна почути звуки обстрілів…

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button