Суспільство

Миколаїв обстріляли ракетами С-300 окупанти з кримського дивізіону ППО

Журналісти їх ідентифікували

Цей материал також доступний

Понад 150 ракет типу С-300 були випущені по Миколаєву російськими військовими з 31-ї дивізії ППО, яку Росія сформувала в Криму після окупації півострова.

Про це йдеться в матеріалі Центру журналістських розслідувань “Зруйновані життя і будинки: ті, хто стоїть за обстрілом Миколаєва ракетами С-300″.

В останні два роки посаду командира кримської дивізії ППО займає 47-річний полковник Павло Жилавій. Під час повномасштабного вторгнення він не давав інтерв’ю, його ім’я не згадувалося в Росмедіа, а підписував ветеранам посвідчення, які журналісти знайшли в соціальних мережах.

{%ALT_TEXT%}
{%CAPTION%}

До війни в Україні Жилавій, ймовірно, вже брав участь у збройній інтервенції Росії в Сирію – одна з медалей (зліва в нижньому ряду) на його фото в парадній формі візуально дуже схожа на медаль “Учасник бойових дій в Сирії”. Раніше він служив заступником командира 31-ї дивізії, а також протягом п’яти років керував Червонопрапорним зенітно-ракетним полком під Санкт-Петербургом. У цьому місті живе сім’я командира дивізії.

Заступником Жилавого є 51-річний полковник Андрій Тихоновський, який займається військово-політичною роботою.

{%ALT_TEXT%}
{%CAPTION%}

У соціальних мережах Тихонівський «дружить» з Олексієм Жучковим, «депутатом» Гагарінського муніципального району Севастополя. Він, серед іншого, їздить до тимчасово окупованої Херсонщини та бере участь у пропагандистській діяльності. У червні Жучков, як пише на своїй сторінці в “ВКонтакте”, відвідав населені пункти Херсона, де передав місцевим дітям 3,5 тисячі порцій морозива.

Серед злочинців 31-ї дивізії є українці, які зрадили присязі та перейшли на бік ворога під час анексії Криму у 2014 році. Йдеться про колишні військові бригади Збройних сил України, які розташовувалися на півострові.

Серед них уродженець Дніпра 49-річний підполковник Сергій Литвинов, який служив у Севастопольській бригаді ППО. Під час російського вторгнення до Криму він дезертирував, і, судячи з кадру російського випуску новин, отримав від окупантів медаль «За повернення Криму».

{%ALT_TEXT%}
{%CAPTION%}

Зараз Литвинов займає посаду заступника командира з військово-політичної роботи в 12-му зенітно-ракетному полку РФ. Навесні на виховних патріотичних зустрічах з дітьми він розповів про те, як мужньо і професійно бійці Кримської дивізії ППО воювали в ході спеціальної військової операції з денацифікації та демілітаризації України.

Ще один зрадник, 38-річний майор Денис Подобєдов, який також перейшов до ЗС РФ під час анексії Криму, обіймає посаду заступника командира 18-го зенітно-ракетного полку в складі 31-ї дивізії.

{%ALT_TEXT%}
{%CAPTION%}

Зараз він бере безпосередню участь у повномасштабному вторгненні. Навесні російські ЗМІ повідомили про його «подвиг» у відбитті атаки «Торнадо» на аеродром, окупований кафірами, ймовірно, на окупованій території Херсонської області або Запоріжжя.

А 43-річний майор Євген Ковальський, який після анексії Криму продовжив службу в захопленій бригаді ППО в Севастополі, в останні роки тренував російських окупантів 31-ї дивізії, які зараз руйнують українські міста.

{%ALT_TEXT%}
{%CAPTION%}

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button