СуспільствоПригодиСтаттіТема дня

Він сильний: 13-річний Максим, поранений під час обстрілу в Корабельному районі, намагається ходити через біль

Наразі йде збір коштів на лікування хлопчика в Ізраїльській клініці

Цей материал також доступний

13-річний Максим Колотило , який отримав 5 серпня 2022 року важкі множинні осколкові поранення під час обстрілу рашистськими касетними боєприпасами Корабельного району (мікрорайону Балабанівка), в даний час все ще перебуває в Миколаївській дитячій обласній лікарні, однак, сподіваючись на лікування в ізраїльську клініку, де на нього вже чекають.

«Максим йде на поправку, почувається набагато краще. Один уламок йому не видалили (в області тазу): наші лікарі кажуть, він так застряг, що це була б небезпечна операція. Максима перевели до неврології, йому роблять масажі, крапельниці. Він сильний: через біль намагається ходити (у нього ще одна нога сильно болить після травми). Я думаю, ще трохи, і він ходитиме повноцінно», — розповіла для “Корабелів.Інфо” старша сестра постраждалого Вікторія .

«Найближчим часом ми поїдемо з ним до Ізраїлю. Добрі люди, українсько-ізраїльський благодійний фонд Keren Or for Child Ukraine , який допомагає тяжкохворим дітям та їхнім сім’ям (сприяє їхньому лікуванню в Ізраїлі), допоможе нам. В ефірі Аристовича та Фейгіна від 08.08.2022 вони побачили новину про нашого Максима і готові допомогти зібрати кошти на його лікування в Ізраїлі», — додала сестра Максима, яка любить і турботливу.

Для того, щоб вирушити до ізраїльської клініки, де про Максима вже знають і чекають на нього, потрібно зібрати кілька десятків тисяч доларів . Про це йдеться на сайті благодійного фонду, де можна зробити переклад на лікування хлопчика, натиснувши кнопку “Donate” («Пожертвувати»).

Максим Колотило: sbor

На сайті вказано діагноз дитини: Мінно-вибухова травма. Осколкове поранення в голову. Травми грудної клітки, правого стегна, переломи ребер, розрив сечового міхура.

Сам Максим звертається до небайдужих людей із проханням про допомогу, розповідаючи свою історію:

«Я Максим Колотило, мені 13 років. Я живу в Україні у місті Миколаєві.
Я люблю своє життя, свою сім’ю та свого собаку.
У мене багато друзів, ми любимо грати у футбол та інші ігри.
Я люблю плавати та займатися карате. Але…

5 серпня 2022 року моє життя змінилося . Під час бойових дій у нашому місті між Росією та Україною, поряд із нами вибухнув снаряд. Я не відразу відчув біль, тому що я дивився на свого батька, що лежав поряд зі мною, і в мене була тільки одна думка – чи живий він чи ні! Я його дуже люблю і не хочу, щоб він уникав нас!! Тато зламав обидві ноги, але вижив.

Коли приїхала швидка допомога, я знепритомнів. Прийшов до тями в лікарні, виявилося, що я отримала багато травм, і у мене серйозні проблеми. У мене були відкриті рани легень та голови, переломи ребер та розрив сечового міхура.

Лікарі в Україні не можуть впоратися з усіма проблемами та осколками в організмі і бояться проводити повноцінне лікування. В Ізраїлі мене погодилися взяти на лікування, і я хочу попросити вас допомогти мені.

У нас немає грошей на таке лікування, але я хочу жити . Вартість лікування не до кінця відома (оскільки ми не можемо виконати більш точне обстеження), і це може бути дуже дорого!! Допоможіть мені, будь ласка …”

Ви можете переказати кошти для допомоги хлопчику та на карту сестри Максима:
4731 2191 1887 3763 (Крутельова Вікторія)

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button