КультураСуспільство

"Товченики по-вітовськи": рецепт із Миколаївщини знову переміг у міжнародному конкурсі

Цього разу – у багатожанровому конкурсі «ШансЛенд Festival»

Цей материал також доступний

І знову про старовинну страву, яку готували на Миколаївщині, і, зокрема, на території нинішнього Корабельного району, дізналися далеко за межами нашої країни: завдяки участі голови експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини Вітовщини Наталії Фенік у Міжнародному дистанційному багатожанровому конкурсі «ШансЛенд Festival».

За рішенням міжнародного журі, у номінації «Народознавство» (традиційно-побутова культура) рецепт «Товчеників по-вітовськи», презентований Наталією Фенік, посів перше місце. Частину свого благодійного внеску вона направила на підтримку ЗСУ.

Нагадаємо, ми писали:
Вітовські страви на Сіверсовому маяці у Корабельному районі: приготування товчеників

“Чому я вирішила взяти участь у цьому конкурсі в номінації «Народознавство», чому саме з нашою місцевою стравою я вирішила познайомити міжнародний світ? Відповідь на ці питання зрозуміла, адже Україна зараз переживає найтрагічніші моменти своєї історії. Наші долі змінює війна, враг злидня людей, міста, села, намагається знищити самостійність та самобутність українського народу. Ми знову пишемо історію країни і, як ніколи, сміливо створюємо новий код нації. Тому робота кожного свідомого громадянина та боротьба тривають, навіть на такому народознавчому фронті.

Я посвячую свою победу неньці-Україні, всім нашим захисникам, які стоятиму на нашому захисті щоденно і, звичайно, своїй батьківщині, яка завжди поруч зі мною”, – написала переможниця конкурсу у соцмережі “Фейсбук”.

“Хочу зазначити, що наші товченики є елементом нематеріальної культурної спадщини району та області. Маємо надію, що зможемо просунути її до ЮНЕСКО.

Наша головна победа ще попереду! Знаймо й шануймо власну історію, самобутню культуру та своїх героїв. ДЕРЖИМО СТРІЙ!”, – додала Наталія Фенік .

{%ALT_TEXT%}
{%CAPTION%}

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button