Общество

Смертність серед дорослих у Корабельному районі зросла за рахунок не лише вбивств, а й наркоманії, алкоголізму... Проблеми та досягнення ЦПСМД №7

Аналіз діяльності комунального некомерційного підприємства Миколаївської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги №7» за І кв. 2019 року до уваги читачів «Корабелів.Інфо» надала головний лікар КНП ММР «ЦПМСД №7» Олена Миколаївна Власова:

З січня 2019 року ЦПМСД №7 працює за договором з НСЗУ.

Всього за ЦПМСД №7 закріплено 61 990 мешканців, підписано декларацій 45 141. В центрі працює 31 лікар: 23 – сімейних і 8 педіатрів. Станом на 14.05.2019 р. 72,6% мешканців Корабельного району вже підписали декларації з лікарями центру.

За І кв. 2019 року народилося 117 малюків (за І кв. 2018р. – 127), померло 154 особи (за І кв. 2018р. – 159). Показник природного приросту залишається від’ємним.

Збільшилась кількість померлих в працездатному віці з 21 у 2018 р. до 30 у 2019 р. Ріст смертності відбувся за рахунок ускладнень від наркоманії, алкоголізму, за рахунок самогубств, вбивств та нещасних випадків.

Збільшилась захворюваність на туберкульоз з 10 випадків у І кв. 2018р. до 17 випадків у І кв. 2019р. Серед дитячого населення випадків туберкульозу не було.

Злоякісних новоутворень у І кв. 2019 р. зафіксовано на 5 випадків менше (60 проти 65), але смертність залишається високою. Тільки за І кв. 2019 р. вже померло від злоякісних новоутворень 24 особи.

Хвороби органів кровообігу займають перше місце серед інших хвороб населення Корабельного району і м. Миколаєва взагалі. Але завдяки своєчасному виявленню та лікуванню знизився рівень захворювання на інфаркти (показник 0,26 на 1000 населення при міському показнику 0,36) і рівень смертності від інфарктів (показник 0,05 при міському 0,07). Якщо порівняти з минулим роком, то за І кв. 2019р. померло від інфаркту 4 особи проти 10 за І кв. 2018р.

На жаль, зросла захворюваність на інсульти, захворіло 36 людей (2018р. – 28). Але показник смертності від інсультів – 0,08 при міському – 0,15.

Інфекційна захворюваність залишилася на рівні 2018р., за винятком кору.

Амбулаторно-поліклінічна допомога надавалася населенню лікарями центру за допомогою електронної системи запису «Поліклініка без черг». Було зареєстровано 35 464 відвідувань пацієнтами сімейних лікарів та педіатрів, що склало 0,57 на одного мешканця.

В денному стаціонарі проліковано 5 232 пацієнта (за І кв. 2018р. – 5120).

На недостатньому рівні знаходиться охоплення населення профілактичними щепленнями із-за відмови батьків щепити своїх дітей.

Ще раз наголошуємо, що всі необхідні вакцини в ценрті є, вони безкоштовні і якісні.

Планове завдання по комплектуванню безоплатних донорських кадрів центр виконав на 78,8%.

Продовжувалася робота з покращення умов перебування пацієнтів в сімейних амбулаторіях. В амбулаторії №2 облаштований туалет для відвідувачів з особливими потребами, в амбулаторію №1 закуплені 15 зручних банкеток для пацієнтів, що очікують прийома лікаря.

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Вот тут не помешали бы комменты ЯЛохинова и ЛяШко. Скорее всего в этих проблемах виновата не достаточная Украинизация языка и отсутствие томоса. Не читаются по чему то глубокие размышления этих наци экстремистов, наверное в плату за их испражнения не входят проблемы реальных людей Николаева.

    1. Профессор Шариков ти як завжди в шизо стилі несеш всяку нісенітницю!
      Як така істота може ще щось писати, мозок утік у желч! Вино-вата гармонь та лосось!
      Поки мумія не спалиться на твоїй батькивщині будешь жити щеня в коробці смітника пивнухи!

  2. Нужно стараться питаться избирательно а не жрать всякую чушь.....дело не совсем в алкашке....французы пьют больше нас но продолжительность у них выше.....у наших людей больше напряжения нервов и низкое качество жизни

    1. Ньюанс в том, что французы пьют качественный алкоголь, а не бурду из канистр, разлитую в гаражах, а также им доступны и другие цивилизованные виды времяпровождения, кроме как пьянка. Так же имеет значение комфорт в бытие, а не вечный нервяк относительно всех сторон жизни на/в Украине.

  3. Руба! Нет паркам и детсктм пдощадкам, Да пивнухам и наливайкам.((((( вот вам и наглядный пример

    1. Все дело в культуре ......В Европе наливаек еще больше .....прям кварталы ...но живут люди дольше .... не проводите параллели между детскими площадками и наливайками.Большинству детей интереснее сидеть за планшетом чем кататься на велосипеде или качаться на турниках и на улице
      и это визуально заметно ....Все есть лекарство и все есть яд ...дело в дозе как сказал Парацельс))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button