Без рубрики

В Жовтневому районі планується "скоротити" 2 будинки культури

3 липня відбулась колегія управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації спільно із постійною депутатською комісією обласної ради з питань культури, науки іосвіти, сім’ї та молоді, спорту.

Головне питання — стан надання культурно-освітніх та мистецьких послуг населенню Жовтневого, Миколаївського, Новоодеського, Очаківського районів та м.Очакова в умовах адміністративно-територіальної реформи.

У засіданні колегії взяли участь голова обласної ради Володимир Луста, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська, голови районних рад та районних державних адміністрацій окремих районів, представники культурної сфери. В інтерактивному режимі відео-конференції до обговорення долучилися й інші райони.

image 2

На засіданні начальник управління культури, національностей та релігій Михайло Димитров мовою цифр окреслив ситуацію у культурній сфері, котра змушує констатувати той факт, що наявність у деяких населених пунктах закладів культури є суто номінальною. У таких закладах відсутнє опалення, необхідне технічне оснащення, деякі з них навіть не підлягають реставрації…

Після детального моніторингу закладів культури чотирьох районів, начальник управління Михайло Димитров надав детальний план оптимізації закладів цих районів в рамках виконання децентралізації:

«Я вас закликаю до відвертої розмови. Програма оптимізації, яку ми зараз готуємо, має бути предметною, фінансовою і результативною. На сьогодні в області треба зняти з балансу майже 70 закладів культури. Ті, які є в статистиці та на папері, але в наявності їх немає».

В Жовтневому районі в ході оптимізації планується скоротити 2 будинки культури, а також передбачається відкриття бібліотечних закладів відповідно до діючих мінімальних соціальних нормативів у 7 селах.

DSC 0541

План оптимізації мережі культурних закладів всієї області передбачає вилучення
69 клубних закладів та 18 бібліотечних закладів. Із них: через аварійний та напівзруйнований стан приміщень – 39 клубних та 4 бібліотечних закладів, через відсутність приміщення та перспектив його отримання – 7 клубних та 6 бібліотечних закладів; зменшення чисельності населення до показників значно нижчих, ніж передбачено мінімальними соціальними нормативами забезпечення населення клубними та бібліотечними закладами: 23 клубних та 8 бібліотечних закладів — повідомляють в ОДА.

Від імені учасників колегії висловилася (надіславши листа до редакції «Корабелів.Інфо»
Катерина Зойченко:

«Шановний начальнику обласного управління культури Димитров М.Ф.!
У нас до Вас запитання: «Навіщо ви відволікаєте від роботи високопосадовців, депутатів, не кажучи вже про працівників культури?»

03.07.15 Ви зібрали колегію Обласного управління культури, де констатували факти розвалу культури в області, а ви її учасник, бо три рази повертались на посаду, два попередніх рази — нічогісінько не зробили. І знову піар, самозамилування собою.

Спасибі Вам, пані Янішевська О.В., ми дуже хочемо себе поважати і цінити,
питання: як?»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button