Общество

Інформаційна війна? У Росії стартував проект "Развод по-украински" (видео)

У випуску однієї з програм телеканалу «Россия 24» Україні радять звернутися по допомогу до Біла Гейтса, а українців порівнюють з африканцями.

У Росії стартував проект «Развод по-украински», який присвячено зовнішньополітичному курсу України та наслідкам підписання країною угоди з ЄС. Відеоролик першого випуску програми з’явився у мережі YouTube.

Ведуча розпочинає випуск словами: «Депресивна економіка, упущена модернізація і промисловий спад – якщо взяти і на секунду, наче фотоапаратом, зафіксувати поточний стан економіки України, то саме ці слова якнайкраще зможуть передати всю картину».
Читайте також: У світовому рейтингу добробуту Україна відстала від Росії на два щаблі

Далі ведуча за допомогою яскравих картинок та діаграм змальовує Україну як надзвичайно бідну країну, яка швидко котиться до дефолту. Чемпіонат «Євро-2012» у програмі називають «чорною фінансовою плямою» в економіці, а рівень зарплат українців порівнюють з доходами африканців.

Водночас, ведуча жартома пропонує українцям попросити допомоги у світових мільярдерів. Так, дефіцит українського бюджету, за твердженнями авторів програми, міг би покрити Сільвіо Берлусконі, а на ремонт українських доріг вистачило б грошей Біла Гейтса.

«Місяць залишається до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, на якому Україна може підписати Угоду про асоціацію з ЄС. Як розвиватиметься українська економіка і з ким – Москвою чи Брюсселем – Київ продовжуватиме стратегічну співпрацю?» – питається ведуча програми.

«З понеділка по п’ятницю в рамках проекту – спеціальні репортажі й аналітичні матеріали, а також ексклюзивні інтерв’ю з політиками та провідними експертами», – анонсують подальші випуски автори програми.

https://www.youtube.com/watch?v=Aja_SqW-y4k

Автор статьи: ТСН

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button