Общество

3 337 семей пожаловались Азарову на беспредел Юрия Антощенко

Сегодня, 12 июня, с 09.00 до 11.00, в Киеве, под зданием Кабинета Министров Украины, делегация жителей от 45 общежитий г.Николаева передали жалобу на действия «Николаевоблэнерго», — сообщает «Новости-Н».

Суть жалобы, по словам николаевцев, в следующем:

«На все просьбы жителей общежитий г.Николаева (которые обслуживает КП СКП «Гуртожиток») о заключении с ними прямых договоров обслуживания «Николаевоблэнерго» отвечает отказами. На сегодняшний день более 2 месяцев нет никакого договора. До этого договор заключался между КП «Гуртожиток» и «Николаевоблэнерго», потому на всех жителей дома был один счетчик, когда приходило время оплаты, сумма делилась на всех поровну независимо, кто сколько потребил, данный вид начисления и оплаты «Николаевоблэнерго» предлагает продолжить… Понятное дело, что жильцы против».

«Согласитесь, такая схема несправедлива, ведь когда в комнате живет одна бабушка, а в соседней семья из 5 человек, и они платят столько же, как и она – это несправедливо», — говорит Андрей Мартынюк, житель одного из общежитий.

 ФОТО: Николаевцы митинговали под Кабмином против беспредела Юрия Антощенко ФОТО: Николаевцы митинговали под Кабмином против беспредела Юрия Антощенко

По словам жителей общежитий, отказ оформлять прямые договора с потребителем и установка индивидуальных счетчиков – это личная инициатива председателя правления «Николаевоблэнерго» Юрия Антощенко. У многих жителей уже стоят счетчики, только при оплате их во внимания так и не принимают.

ФОТО: Николаевцы митинговали под Кабмином против беспредела Юрия Антощенко ФОТО: Николаевцы митинговали под Кабмином против беспредела Юрия Антощенко 

 Выход из проблемы жители видят один: вмешательство в данную проблему центральных институтов власти для наведения порядка, а именно заключение прямых договоров с жителями.

Под данной инициативе были собраны подписи жителей и придомовых комитетов общежитий. Также было передано обращение к Премьер-министру Николаю Азарову с просьбой навести порядок в данной вопросе.

 ФОТО: Николаевцы митинговали под Кабмином против беспредела Юрия Антощенко ФОТО: Николаевцы митинговали под Кабмином против беспредела Юрия Антощенко

Далее публикуем жалобу, направленную Азарову. 

Прем’єр-міністру України
Азарову М.Я.
01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2
Представнику мешканців
гуртожитків
м. Миколаїв 
54058. 
вул. Червоних Майовщіків 29 кв.117

Несміянову М. Г.
т. 0638944989.

 СКАРГА
на генерального директора ПАТ «Миколаївобленерго»
Антощенка Ю.М. 

Шановний Миколо Яновичу!

Ми, мешканці 45 гуртожитків за адресами м. Миколаїв:   

1

вул. Космонавтів 108а

21

вул. Потьомкінська 131-в

2

вул. Космонавтів 100

22

вул. Потьомкінська 131-б

3

вул. Космонавтів 110

23

Просп-кт. Героїв Сталінграда 4

4

вул. Космонавтів 118

24

вул. Шкапіна 76

5

вул. Металургів 28

25

вул. Севастопільска 47-а

6

пров.Першотравневий 79а

26

вул. Севастопільска 65

7

пр.Жовтневий 334

27

вул. Чігрина 244 б

8

вул. Горького

28

вул. Чігрина 242 б

9

вул. Казарського 1-а

29

пер. Радіо-1а

10

вул. Васляева 47-а

30

вул. Скороходова 64-в

11

вул.. Васляева 45

31

вул.Заводська 2а

12

вул. Миколаївська 17-а

32

пр-кт Жовтневий 340/1

13

вул.. Казарського 1/5

33

пр-кт Жовтневий 330

14

вул. Айвазовского 7

34

пр-кт Жовтневий 315

15

вул. Кобера 13.

35

вул. Самойловича 27

16

вул. Космонавтів 112

36

пр-кт Жовтневий 309

17

вул. Космонавтів 120

37

вул. Радужна 34

18

вул. Космонавтів 132-а

38

вул. Радужна 36

19

вул. Космонавтів 132-б

39

вул.Артема 1

20

пр-кт. Мира 8

40

вул. Артема 1-а

41

вул. Артема 1-б

45

вул. Корабелів 2

42

вул. Артема 37

 

 

43

вул. Артема 33

 

 

44

вул.Ходорева 16

 

 

звертаємось до Вас зі скаргою на незаконну дії та відмову генерального директора ПАТ «Миколаївобленерго» Антощенка Ю.М. укласти з нами договір про користування електричною енергією і прийняти нас на прямі абонентські розрахунки.

Ми зібрали всі необхідні документи (копії паспорту, ідентифікаційного коду, свідоцтво на право власності), письмові заяви про укладення договору, і звернулися до керівництва ПАТ «Миколаївобленерго». У відповідь ми отримали відмову.

Багато з нас є власниками приватизованого житла у гуртожитках. У наших квартирах встановлені індивідуальні лічильники електроенергії. Але на сьогоднішній день ми сплачуємо вартість спожитої електроенергії не на підставі показників цих індивідуальних лічильників, а на підставі загальнобудинкового лічильника. Показники цього загальнобудинкового лічильника розподіляються на всіх мешканців гуртожитку пропорційно займаній площі. Це несправедливо, адже кожна квартира споживає неоднаковий обсяг електроенергії. Хтось вмикає багато електричних приладів, а хтось економить.

Кошти за електроенергію, яку постачає ПАТ «Миколаївобленерго», ми сплачуємо чомусь на рахунок комунального підприємства «СКП «Гуртожиток». Це дуже незручно для нас. У певні дні місяця всі мешканці гуртожитків відразу повинні повідомити КП «СКП «Гуртожиток» показники своїх індивідуальних лічильників. Ми не розуміємо, навіщо існує така процедура.

Вважаємо, що ми вправі розраховуватись за спожиту електричну енергію так само, як сплачує решта населення України, тобто на підставі індивідуальних лічильників, які встановлені у наших помешканнях, а ні так, як забажав Ю.М.Антощенко. Замість цього керівництво ПАТ «Миколаївобленерго» вигадало якусь непрозору схему розрахунків. Ми не можемо контролювати власне споживання електричної енергії.

Припиніть, будь ласка це зловживання!

Чому з мешканцями житлових будинків ПАТ «Миколаївобленерго» укладає договори на користування електричною енергією, а з нами, мешканцями гуртожитків, які мають відокремлені прилади обліку електричної енергії, відмовляється укласти такі договори?

Ми неодноразово зверталися до місцевої влади з питання переведення нас на прямі розрахунки до ПАТ «Миколаївобленерго». Але ні департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, ні управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації не мають впливу на пана Антощенка Ю.М. Він не визнає ніякої влади, окрім власної.

Просимо Вас, Шановний Миколо Яновичу, розібратися у нашій проблемі з ПАТ «Миколаївобленерго» і зобов’язати Антощенко Ю.М. укласти з нами, мешканцями гуртожитків, договори на користування електричною енергією. Просимо захистити наше право на прозорість розрахунків за спожиту електричну енергію, бо та схема розрахунків, яка існує, свідчить про наявність дискримінації у відношенні до мешканців гуртожитків порівняно з мешканцями інших будинків.

Додаємо підписи мешканців гуртожитків та представників будинкових комітетів які підтримують цю скаргу, з особистими підписами.

Мешканці 45 гуртожитків
м.Миколаєва (всього 3337 сімей)

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button