Общество

"Ні, насильству в сім'ї!" - семінар у Корабельному районі

«Ні, насильству в Корабельному районі!»

01.11.12р. в адміністрації Корабельного району відбувся районний семінар по виконанню Закону України «Про попередження насильства в сім’ї».

На семінар були запрошені представник прокуратури Корабельного району, управління освіти, органів внутрішніх справ, ЖЦРЛ, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей адміністрації, районної спілки Червоного Хреста, заступники з виховної роботи ЗОШ та ВПУ району та громадські інспектори з охорони дитинства ДНЗ району. Були обговорені наступні питання:

— Про роль адміністрації Корабельного району по координації роботи усіх зацікавлених служб району по виконанню Закону України «Про попередження насильства в сім’ї. Про виконання спільного наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та Міністерства внутрішніх справ України від 07.09.2009 № 3131/386 «Про затвердження Інструкції щодо порядку взаємодії управлінь (відділів) у справах сім’ї, молоді та спорту, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відповідних підрозділів органів внутрішніх справ з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї» (доповідач Красножон Валентин Леонідович — заступник голови адміністрації).

— Про стан роботи працівників служби дільничних інспекторів міліції органів внутрішніх справ району щодо попередження насильства в сім’ї.

Що сприяє проявам насильства та заходи їх усунення (доповідач Леснічук Євген Ігорович – начальник сектору дільничних інспекторів міліції Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській обл.).

— Про організацію роботи кримінальної міліції у справах дітей з попередження насильства в сім’ї. Сім’я – простір без насильства (доповідач Гіждеван Сергій Сергійович — в.о. начальника кримінальної міліції у справах дітей Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській обл.).

— Організація роботи служби у справах дітей з питань попередження жорстокого поводження з дітьми (доповідач Мамонтова Олена Євгенівна — начальник служби у справах неповнолітніх адміністрації Корабельного району).

— Здійснення соціальної роботи з сім’ями, в яких має місце факт вчинення насильства (доповідач Коростіль Валентина Василівна — провідний спеціаліст відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді).

— Про роботу в навчальних закладах щодо запобігання насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми та в сім’ях (доповідач Гоберлас Наталя Геннадіївна – головний спеціаліст відділу захисту прав дітей управління освіти Миколаївської міської ради).

— Медико-соціальна реабілітація потерпілих внаслідок жорстокого поводження (доповідач Ніколаєва Тетяна Володимирівна лікар дитячої консультації ЖЦРЛ).

— Про проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» (доповідач Богдан Ірина Іванівна — начальник відділу у справах сім’ї, молоді, культури та спорту адміністрації Корабельного району та Медведєва Тетяна Володимирівна — голова районної спілки Червоного Хреста.

Всі присутні семінару отримали інформаційно-методичні матеріали щодо насильства в сім’ї, які були розроблені відділом у справах сім’ї, молоді, культури та спорту адміністрації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button