Блоги

Поліція покриває та заохочує захоплювачів землі на скандальній самозабудові (ВІДЕО)

Пообідді 18.10.19 року місцеві жителі повідомили, що цілий день демонстративно ведеться будівництво на скандальній самозабудові на комунальній території поруч будинків по вул. Миколаївська, 17 — 19.

Я підійшов на місце і переконався, що дійсно ведуться інтенсивні роботи. Знов ті самі люди, що були помічені там неодноразово раніше, які здійснили на мене напад ще 07.06.19 року (у Інгульській відділ було надано чимало відео-фото матеріалів та данні на автотранспорт), яких посилено «шукає» поліція і яких вона тривалий час «не може ідентифікувати». Відверто кажучи — ті особи, яких «правоохоронці» посилено покривають.

Суд примушує Миколаївську поліцію порушити
кримінальну справу на захоплювачів землі за напад на активіста

Цього разу ще й було «посилення» з охоронної фірми «Торвік» і парою вперто не бажаючих назватися осіб. Один («голений під Котовського») намагався вихопити в мене телефон та перешкоджати відео-фіксації, другий (в спортивній «мастерці» з горизонтальними біло-червоними смугами на грудях) ідентифікував себе за головного та пропонував в стороні «поговорити», «домовитися» (правда не на камеру):

Мною була викликана поліція. Пока вона їхала, робітники раптово зазбиралися та втекли. Втік і «Торвик». Лишилися два: «голений під Котовського» та «Головний». «Головний» почав мене запевняти спочатку, що це «мала архітектурна форма» (МАФ) і звичайних дозвільних документів не треба, а потім, що зараз покаже дозвільні документи поліції. Уявляєте МАФ таких розмірів? Так любий торговий центр можна МАФом оголосити:

Коли приїхала нарешті слідчо-оперативна група з Інгульського відділу, я написав чергову заяву на незаконне захоплення землі та самозабудову, були зроблені фото. Я надав для фотографування лист з Управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради де йдеться, що земля в зазначеному місці нікому не відводилася та не надавалася у оренду. Також я вказав, що про незаконність будівництва свідчить відсутність обов’язкової огорожи та обов’язкового показчика встановленої форми (що будується, за яким проектом, хто затвердив тощо). «Головний» самозабудовник відкликав поліцаїв в сторону і щось їм там говорив. Пізніше я таки «притиснув» поліцію і вони повідомили, що їм фігуранти так і не надали жодних документів. І після цього оперативна група поїхала.

Я пішов у райвідділ та отримав довідку про регістрацію заяви:

На мою думку – все це тільки підтверджує, що поліція (звісно керівництво) покриває та заохочує захоплювачів землі.

Така зухвалість захоплювачів землі та поведінка владних структур не дивна. Звучали призвища Пеліпас та депутата міськради від «Опозиційного блоку» Кучеревської.

Що ж – боротьба продовжується!

Попередня інформація по темі:
Захоплювачі землі вже нападають з кувалдами та намагаються пограбувати антикорупційних активістів

Работают вместо власти: в Николаеве активисты снесли незаконное сооружение (ВИДЕО)

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button