Блоги

Захоплювачі землі вже нападають з кувалдами та намагаються пограбувати антикорупційних активістів

Ще восени 2018 року активісти з представниками «Національного корпусу» зупинили та частково знесли самозабудову, яка протизаконно захоплювала землю міста між будинками по вул. Миколаївській, 17-19. Захоплювачі діяли зухвало, не зважали, що в них не було жодного дозвільного документу, хоча б Рішення міськради на відведення землі, або надання у оренду. Лобіювала ці «чудасії» депутат міськради від «ОпоБлоку» Кучеревська. У відповідь на неодноразові попередження активістів, що не треба красти землю у містян, рейдери посилали дуже далеко. Врешті 29.10.2018 року громадськість виконала функції влади та припинила беззаконня. Поліцейське керівництво навіть, після такої гучної події, вимушено було порушити кримінальне провадження на незаконне будівництво.

Работают вместо власти: в Николаеве активисты
снесли незаконное сооружение (ВИДЕО)

Але поліція з розслідуванням не поспішала. А безкарність, як відомо, породжує нове зло!

07.06.2019 стало відомо, що на скандальному, протизаконному об’єкті знов ведуться зварювальні роботи і знов без жодних дозвільних документів. Проводяться групою з трьох осіб, під керівництвом тої ж людини, що й восени. Зухвало, зневажливо та небезпечно для оточуючих. Навіть без огорожі небезпечних робіт, з самовільним під’єднанням до дворової електромережи, без засобів пожежогасіння.

Я прийшов на місце. Викликав поліцію, почав документувати правопорушення на відео, одночасно намагаючись припинити його закликами до правопорушників. Замість того що б одуматися та дочекатися правоохоронців, самозабудовники почали мене ображати та чинити по своєму. Один з них зробив спробу мене пограбувати, вихопив мій смартфон та намагався сховати. Мені пощастило, що я зреагував швидко, тому вдалося повернути свій телефон, хоча пристрій ледве не розбився (на відео момент виривання телефону):

Але тут вже керманич групи вискочив на мене з кувалдою. Не відомо до чого б все дійшло, якщо б події відбувалися не серед білого дня і не в людному місці (на початку відео, як фігурант кувалду вже відкладає):

Врешті решт правопорушники, не зважаючи на мої заклики дочекатися поліції, зібрали обладнання й зробивши спробу «трохи мене збити» мікроавтобусом «Фольксваген» д. н. ВЕ 3787 АЕ ретирувалися у невідомому напрямку:

Я поліцію дочекався, написав чергову заяву у Інгульському райвідділку. Плекаю надію, що нарешті Закон переможе. Звісно активна громадськість не лишить цю справу без контролю.

Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько: «Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button