Суспільство

«Миколаївоблтеплоенерго» запроваджує новий двоставковий тариф: що це означає для жителів

Згідно законодавства тариф не може бути змінений, але

Цей материал також доступний

У цьому році ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» має намір впровадити двоставковий тариф для населення, який розділяє оплату за тепло на дві частини: постійні витрати та паливну складову. Про це розповів директор підприємства Микола Логвінов в ефірі телеканалу «Март».

Він пояснив, що такий підхід дасть змогу споживачам зменшити оплату за тепло в зимовий період, а також розподілити витрати на протязі всього року. Замість одномоментних високих платежів за тепло у холодні місяці, постійні витрати розподілятимуться рівномірно, а паливна складова оплачуватиметься тільки взимку.

«Згідно законодавства тариф не може бути змінений, тому він збільшуватись не буде, але ми з цього року вводимо двоставковий тариф. Тобто той тариф, який діяв, ми розбиваємо на дві частини: перша – умовно-постійні витрати, друга – паливна складова. Тобто умовно-постійна частина розбивається на 12 місяців, а паливна складова сплачується лише в опалювальний період», – зазначив Логвінов.

Чому це важливо?

Головна мета двоставкового тарифу – стимулювати жителів області до заходів з енергоефективності. За словами Логвінова, населення зможе зменшити загальні витрати на опалення, якщо вживатиме заходів щодо утеплення фасадів, встановлення індивідуальних теплових пунктів та інших заходів, що зменшують тепловтрати.

«Наша економіка не буде втрачати кошти, адже умовно-постійна частина залишається, але буде зменшуватись плата за газ та електроенергію», – підкреслив Логвінов, наголошуючи на важливості зменшення витрат на енергоносії.

Чого чекати миколаївцям?

Двоставковий тариф не змінить загальну суму витрат, але допоможе рівномірно розподілити оплату протягом року. Це особливо важливо для родин, яким важко сплачувати великі суми за опалення в зимовий період. Тепер миколаївці матимуть можливість частково знизити зимові платіжки та покращити свої будівлі, що додатково вплине на зменшення витрат.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button