СуспільствоТема дня

"Покращення"? Тепер миколаївці платитимуть і за опалення підʼїздів, горищ…

Такі нарахування надійшли і тим, хто має автономне опалення. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Споживачі ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» отримали квитанції за січень 2024 року з урахуванням розподілу теплової енергії на загальнобудинкові потреби.

“Система опалення будинку є спільною власністю всіх власників приміщень у багатоквартирному будинку. Отже, комерційний облік споживання теплової енергії, наданої для всього будинку, розглядається як єдиний майновий комплекс. А співвласники будинку оплачують теплову енергію, яка використовується для опалення всього будинку: як квартир і нежитлових приміщень, так і місць загального користування.

У тому числі оплачують таку теплову енергію і співвласники, що мають встановлене індивідуальне опалення, – повідомили в ОКП.

Обсяг теплової енергії, яка припадає саме на місця загального користування, розраховується відповідно до проєкту будинку, а також результатів енергоаудиту та ін. Однак не всі управителі або ОСББ надали підприємству необхідну технічну документацію.

“У разі відсутності у підприємства даних щодо площ місць загального користування та допоміжних приміщень, обсяг теплової енергії, витрачений на загальнобудинкові потреби опалення будинку, визначається спрощено, а саме частка від загального обсягу споживання теплової енергії на опалення будинку. Ця частка залежить від поверховості будинку: для 1- та 5-поверхових будівель це 25 відсотків, від 6-ти до 10-поверховості будинку – це 20 відсотків, понад 10 поверхів – 15 відсотків”, – розповілина підприємстві.

Водночас нормативно-правові акти не передбачають звільнення громадян від обовʼязку сплати за теплову енергію, витрачену на опалення місць загального користування.

“Здійснення розподілу теплової енергії відповідно до норм методики є виключно вимогою законодавства. Ніяк не забаганкою або ініціативою “Миколаївоблтеплоенерго”, – стверджують комунальники.

“Цікаво… А Ви не чули про енергозбереження? І які загальні потреби??? Це десь на рівні хіромантії. Горище і підвали… Де вони опалюються??? В під’їздах опалювання нема вже мабуть років з 25. Гарячої води теж. Треба вам ще збирати плату за те, що люди ходять вздовж теплопроводів. Вони теж гріються на вулиці”, – коментує новину від комунальників один з місцевих мешканців – Андрій Г.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button