СуспільствоТема дня

"А гроші нехай шукають мешканці": в Миколаєві почали відключати ліфти через загрозу життю

Важливу інформацію для мешканців багатоквартирних будинків надала міськрада

Цей материал також доступний

На виконання рішення Миколаївського окружного адміністративного суду (за позовом Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці за результатами перевірки дотримання вимог актів з охорони праці та промислової безпеки) було ухвалено рішення про заборону експлуатації ліфтів у будинку за адресою: вул. Генерала Олекси Алмазова, 59а (колишня вул. Генерала Карпенка) “для недопущення виникнення фатальних випадків із загрозою здоровʼю та життю мешканців”, – повідомили 1 жовтня 2024 року в Миколаївській міськраді.

«Департамент ЖКГ Миколаївської міської ради активно працює над пошуком шляхів виходу з ситуації, що склалася, і планує комплексні рішення для уникнення можливих зупинок ліфтів в інших будинках.

Наразі нами вже ведеться діалог з Держпрацею», – ідеться в повідомленні.

“Нагадуємо, що, відповідно до частини 2 статті 382 Цивільного кодексу України, власники квартир мають спільну власність на всі конструкції та обладнання будинку, включно з ліфтами. Оплата мешканцями не є платою за використання ліфта, а покриває витрати на його утримання.

Якщо ж ліфтове обладнання виходить з ладу не через неналежне обслуговування, а внаслідок фізичного зносу, співвласники будинку як власники квартир зобов’язані шукати фінансові ресурси для ремонту ліфта“, – сказано в повідомленні Миколаївської міськради.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button