СуспільствоТема дня

Вода тече... і гроші теж: від Данії "Миколаївводоканал" отримує для Корабельного 7,2 млн євро

Миколаївська міськрада підписала грантову угоду з НЕФКО на реконструкцію водопостачання в Корабельному районі

Цей материал також доступний

Миколаївська міська рада спільно з НЕФКО (міжнародною фінансовою організацією, створеною в 1990 році п’ятьма країнами Північної Європи: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією) підписала нову грантову угоду, спрямовану на реконструкцію системи водопостачання у Корабельному районі, – повідомили 12.09.2024 року на “Миколаївводоканалі”. За інформацією від міськради, водопровідна мережа цього району перебуває в критичному стані — втрати води через зношені труби становлять до 40%.

Загалом на реалізацію проєкту, а також технічну допомогу через Міністерством закордонних справ Данії виділено 7,2 млн євро. Корабельний район був обраний як демонстраційний майданчик через високу густоту населення, наявність великої кількості багатоповерхівок і критичні проблеми з водопостачанням.

Як повідомляється, завдяки цій фінансовій підтримці понад 70 600 жителів Корабельного району, включаючи 6 800 внутрішньо переміщених осіб, відчують значне покращення послуг водопостачання.

Перший заступник директора департаменту ЖКГ Миколаївської міськради Ігор Набатов наголосив, що спочатку НЕФКО виділила на проект близько 5 мільйонів євро, але пізніше корпорація змогла збільшити фінансування ще на 2 мільйони євро. Під час сесії міськради 30 травня 2024 року це рішення було затверджено.

Нещодавно від НЕФКО надійшла інформація про можливість подальшого збільшення гранту до 7,2 мільйона євро, що дозволить покрити більшу частину необхідних витрат. Наразі загальна сума проекту наближається до 15 мільйонів євро, а з усіма додатковими фінансовими рішеннями вона становить 14,4 мільйона євро.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button