Суспільство

За грантові кошти в Корабельному районі замінять труби і встановлять систему обліку води

Проєкт реалізується за 6 мільйонів євро від Північної екологічної фінансової корпорації

Цей материал також доступний

Генеральний директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко під час брифінгу 5 квітня 2024 року, розповів про виділення додаткового фінансування на заміну трубопроводу та встановлення системи обліку води в частині Корабельного району.

Проєкт реалізується за грантовані кошти у розмірі 6 мільйонів євро від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Попередньо депутати міськради дозволили підприємству залучити грантові кошти у розмірі 4,5 мільйона євро для реалізації проєкту “Фінансова та екологічна оптимізація частини системи водопостачання (Проєкт по бездохідній воді для обраного району міста Миколаєва)”, однак Дуденко повідомив, що сума збільшилась на 1,5 мільйона.

“Це пілотний проект по заміні трубопроводів та по обліку води. Цей проект буде починатися з Корабельного району. Ми визначаємо декілька ділянок, де будуть повністю замінені труби і повністю встановлена система обліку води. Ми будемо бачити, скільки води заходить на цю ділянку в цей мікрорайон, скільки цієї води реалізується, скільки ми її втрачаємо. Дуже серйозний проект, який дасть поштовх для правильної сектеризації всього міста Миколаєва і для правильної реалізації відновлення всієї системи водопостачання. Проєкт дуже класний. Виділили ще 1,5 мільйони для цієї ділянки. Потім буде виділено ще 7,5 мільйона для іншой чатини Корабельного району”, – повідомив директор КП.

На який період часу розрахований проєкт Дуденко поки, що не знає:

“Зараз важко сказати, тому що НЕФКО зараз займається вишукувальними роботами. Але приблизно ми його оцінюємо до 1,5-2 роки реалізації – це тільки на частину Корабельного району. Потім будемо масштабувати на все місто обов’язково”, – зазначив Дуденко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
“Аварій не буде років 50”: за кошти Данії в Корабельному районі міняють 660 м водогону

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button