Суспільство

Рішення щодо відкриття шкіл у Миколаєві прийматимуть педколективи закладів, - ОВА

Спираючись на висновки робочої групи та бажання батьків

Цей материал також доступний

Директор департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська під час брифінгу 8 серпня 2024 року повідомила, що педагогічні колективи закладів загальної середньої освіти нашої області самостійно прийматимуть рішення щодо форми навчання школярів на 2024-2025 навчальний рік, при цьому вони повинні спиратися на висновки робочої групи з приводу готовності в закладах захисних укриттів, а також враховувати бажання батьків учнів.

До складу вказаної робочої групи входять представники ДСНС, Нацполіції, Держпродспоживслужби та інших органів, які проводять обстеження закладів і дають кваліфіковані висновки, чи можна в них розпочинати навчальний процес.

“Ця група активно працює, і на 15 серпня ми чекаємо звіти… Спочатку громади Миколаївщини планували розпочати навчальнйи процес в 329 із 410 закладах освіти, але після обстежень ця кількість зменшилась до 310. Але чекаємо висновки… За цей час педагогічний колектив опитує батьків щодо форми навчання дітей… Точно можна сказати, що дистанційна форма навчання буде зберігатись ще протягом року, тому батьки можуть обрати цю форму навчання. Таким дітям запропонують перелік закладів, де таке навчання буде можливим. А для тих дітей, чиї навчальні заклади зруйновані, але вони забажають навчатись очно, буде організовано підвоз дітей до іншої школи… Тобто на 15 серпня ми будемо точно знати, які заклади в нас працюють в очному або змішаному форматі“, – зазначила чиновниця.

До речі: ще однією складовою, яка впливає на обрання школою режиму роботи, є наявність харчоблока або продумана система харчування учнів, якщо вони перебуватимуть в закладі більше чотирьох годин. Окрім цього, Держпродспоживслужба дає висновки стосовно якості питної води, а також затверджує сезонне меню. Також в закладі має бути тривожна кнопка, щоб оперативно викликати представників правоохоронних органів, а в школах, де навчається більше 500 дітей, працюватимуть офіцери безпеки (вони, в основному, – жіночої статі, їх небагато, і зараз вони проходять навчання).

“Сьогодні ми робимо все необхідне, щоб по можливості відновити очний процес навчання для наших учнів, розуміючи, в якій зоні ми знаходимося, які виклики в нас є, яка ситуація…”, – каже Алла Веліховська.

Алла Веліховська
Алла Веліховська

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button