СуспільствоТема дня

Майже кожна друга жінка в Корабельному - з патологією: в районі знов працює мамограф

Щоб пройти безкоштовне мамографічне дослідження лікаря

Цей материал також доступний

У місті Миколаєві на 1 липня 2024 року на обліку з раком молочної залози перебуває 1674 жінки. Про це повідомляє 17 липня Миколаївська міська рада.

Варто зазначити, що рак молочної залози займає перше місце серед онкопатологій у жінок репродуктивного віку в Україні. Проте, якщо захворювання виявлено на ранньому етапі, воно виліковне у 95% випадків. Тому всім жінкам варто вчасно проходити обстеження.

Міськрада нагадала, що з травня цього року в міській лікарні №5, яка розташована в Корабельнму районі введено в роботу новий сучасний цифровий мамограф, придбаний за бюджетні кошти.

За цей час безкоштовне мамографічне обстеження на новому апараті пройшли 475 жінок. У 179 випадках виявлено патологію, в тому числі 18 з підозрою на онкологічний процес – ці жінки були скеровані в обласний центр онкології для уточнення діагнозу.

Щоб пройти безкоштовне мамографічне дослідження, слід звернутися до сімейного лікаря, лікаря-гінеколога, мамолога або хірурга, взяти направлення та записатися на дослідження.

Телефон для запису на мамографію (за наявності направлення): 0634272861

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
Для лікарні в Корабельному районі придбали мамограф останнього покоління

Раніше, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button